fbpx

Merkregistratie

Ontdek gratis of jouw merkregistratie mogelijk is…

Z

Bij officiële instantie vastgelegd

Z

100% gegarandeerd niet geweigerd

Z

Uitkomst gratis onderzoek in 1 uur

Z

Merk registreren binnen 1 dag

Merkregistratie in 3 stappen

Onderzoek

Gratis onderzoek

Vul in minder dan 1 minuut de vragen in en wij onderzoeken jouw merk, zodat je weet of het beschikbaar is en niet geweigerd wordt.
Geoptimaliseerd

Geoptimaliseerde bescherming

Onze merkengemachtigden zorgen ervoor dat de beschermingsomvang van je merk wordt geoptimaliseerd, zodat je perfect beschermd bent tegen inbreuk.

Inschrijving

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Registratie merk

Merkregistratie is het vastleggen van jouw merk. Dit kan de naam zijn, maar ook de naam en het logo. Bijvoorbeeld in combinatie met de kleuren die gebruikt worden in de naam of het logo. Registreren van je merk zorgt ervoor dat jouw merk wordt beschermd tegen inbreuk. We leggen je graag uit wat er allemaal bij merkregistratie komt kijken.

Wij kunnen bescherming van een merk in de Benelux, Europa en internationaal realiseren en checken altijd voor je of het merk beschikbaar is.

Meer vragen die we hierover beantwoorden:

Garantie

Registratiegarantie

Wij garanderen dat jouw merk niet wordt geweigerd op absolute gronden. Gebeurt dit wel en hebben we je daar niet op gewezen, dan doen we de registratie opnieuw op een manier die wel onderscheidend genoeg is.

Resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Stappen merkenregistratie

De procedure voor internationale merkregistratie kent zes stappen, te weten:

  1. Identiek onderzoek
  2. Classificatiebepaling
  3. Indienen van het merk in Benelux, EU of internationaal
  4. Merkeninstantie bepaalt of merk voldoet aan absolute gronden en formele eisen
  5. Bezwaartermijn bestaande merken
  6. Registratie merk voor periode van 10 jaar

Na deze 10 jaar kun je de merkregistratie altijd verlengen. Dit kan in principe oneindig opnieuw voor tien jaar.

Merkenregistratie stappenplan

Wat zijn de kosten voor merkregistratie?

Je merk laten registreren is natuurlijk niet gratis. Er zijn kosten aan verbonden. Op zich niet erg toch? Je geniet daardoor wel tien jaar van bescherming. En als je het omrekent kom je op ongeveer €4,00 per maand uit wanneer je het merk laat registreren in de Benelux.

Wat zijn de kosten voor registratie van een merk in de Benelux?

Wanneer je het merk in de Benelux laat registreren, is het merk alleen in België, Nederland en Luxemburg geldig. Je wordt dus alleen in deze drie landen beschermd. Vanaf € 495,- ex btw kan je het merk laten registreren.

Wat zijn de kosten voor registratie van een merk in de EU?

Je kan er ook voor kiezen om je merk in Europa te laten registreren. Je geniet dan van bescherming binnen Europa. Hiervoor bestaat het Uniemerk die je in één keer bescherming biedt voor alle 27 landen van de Europese Unie. Merkregistraties kosten €1299,- in de EU voor een depot in 1 klasse.

Registratie van merken uitgelegd in 1 minuut…

Favoriete platformen voor registratie

Wat je moet weten

Merk registratie checken

Een merkregistratie is niet altijd eenvoudig en dat begrijpen wij als specialist als geen ander. Maar toch wil je het natuurlijk kijken of de naam die jij wilt beschermen nog wel vrij is. Snappen we. Regelen we dus voor je. En dat doen we gratis. Wij checken jouw merk gratis om de drempel weg te halen die veel mensen hebben om hun naam vast te leggen en te beschermen.

Hoe werkt merkregistratie in de Benelux?

Nadat de aanvraag is ingediend, start er een procedure voor de tijdsduur van drie maanden. Je merknaam is nu geregistreerd en dit biedt natuurlijk veel voordelen. Zo is je merknaam bijvoorbeeld beschermd. Dat houdt in dat anderen niet dezelfde naam mogen gebruiken.

Hoe werkt merkregistratie in Europa?

De meeste bedrijven kiezen voor bescherming in de Benelux, maar je kunt hem ook kiezen voor registratie binnen Europa of Internationaal. Je kunt dit altijd later uitbreiden. De Europese deponering is interessant wanneer je zaken wil gaan doen in de Europese Unie en daarom je merknaam in meer landen wilt laten beschermen. Via één registratie krijg je dan bescherming in Europa. Althans, de landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie.

Hoe werkt merkregistratie internationaal?

Bescherming internationaal organiseren is een ander verhaal. Er zijn hierbij twee mogelijkheden, maar in geen van de gevallen is het aan te raden om meteen voor alle landen wereldwijd te gaan. Daarom kunnen we kiezen voor registratie via het verdrag van Madrid of landen afzonderlijk registreren. In sommige gevallen kun je niet registreren via het Verdrag van Madrid en zijn we aangewezen op afzonderlijke deponering internationaal per land.

Classificatie

Bij de classificatie wordt aangegeven welke producten en welke diensten in het merk worden gebruikt. Classificatie is belangrijk voor de beschermingsomvang van het werk. Er zijn op dit moment in totaal 45 klassen, waarvan 11 voor diensten.

Het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is de instantie voor vastleggen in de Benelux. Wanneer je een aanvraag doet voor bescherming duurt dat proces ongeveer 3 maanden. Zo’n procedure kost natuurlijk geld. Daar krijg je 10 jaar bescherming voor terug. Na deze 10 jaar moet er weer opnieuw een aanvraag worden ingediend en start de procedure weer opnieuw.

Onderzoek bij deponeren

Een aanrader is om altijd een onderzoek te laten doen door een partij. Dit om te voorkomen dat de naam al in gebruik is of dat derden oudere rechten bezitten. Wanneer derden oudere rechten bezitten, kan dat betekenen dat die van jou niet voor registratie in aanmerking komt. Vervolgens mag je dat merk niet meer gebruiken. Dat zijn natuurlijk hele vervelende situaties die door dit onderzoek voorkomen kunnen worden.

Wat zijn de tarieven voor registratie?

Tarieven voor registratie verschillen of het online wordt gedaan of per papier. Classificatie speelt natuurlijk ook een rol in de totale prijs. Registratie kan vanaf €495, -. Dit is de standaard aanvraag.

Kan je registratie nog wijzigen?

Een merkregistratie kun je wijzigen, de naam zelf kan niet gewijzigd worden. Wijzigingen zoals naam en adreswijziging, wijziging gemachtigde, correspondentieadres, overdracht en dergelijke zijn wel mogelijk.

Merkregistratie

Ons advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Geregistreerd merk