fbpx
verkopen op zalando

Verkopen op Zalando

Hoe kun je verkopen op Zalando?

Succesvol verkopen op Zalando kan pittig zijn, omdat er veel concurrentie is. Ook op gebied van adertising op het platform.

Maar eigenlijk kan je juist door middel van adverteren je vindbaarheid verbeteren en dus meer verkopen. Om zeker te weten dat je niet alleen meer verkoopt op Zalando, maar ook winst maakt, moet je weten wat het kost om een klant te krijgen.

Dat klinkt gek. Een klant die geld kost, maar alleen door te meten wat het jou kost om nieuwe klanten binnen te halen, weet je wat jouw marge moet zijn en of dit voldoende is om winst te maken. Als je winst maakt, dan kun je eenvoudig opschalen door meer te investeren in je marketing. Liefst via advertenties tussen de organische resultaten, omdat die goed meetbaar zijn.

Om te verkopen op Zalando, moet je je aanmelden als partner via het Zalando Partner Program. Hier zijn de stappen die je moet volgen om te beginnen met verkopen op Zalando:

 1. Ga naar de Zalando Partner Program website: https://www.zalando.nl/partner-program/
 2. Klik op “Word nu partner” en maak een account aan met je e-mailadres en een wachtwoord.
 3. Vul het registratieformulier in met de gevraagde gegevens, zoals je bedrijfsnaam, BTW-nummer en adresgegevens.
 4. Zalando zal je aanvraag beoordelen en je laten weten of je bent geaccepteerd als partner. Dit proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen die ze ontvangen.
 5. Zodra je bent geaccepteerd als partner, krijg je toegang tot het Zalando Partner Program dashboard, waar je je producten kunt uploaden, prijzen kunt instellen en je verkoopactiviteiten kunt beheren.
 6. Volg de richtlijnen en eisen van Zalando voor het uploaden van producten, zoals het maken van duidelijke productbeschrijvingen en het verstrekken van hoogwaardige afbeeldingen.
 7. Stel verzend- en retourvoorwaarden op die voldoen aan de eisen van Zalando en aantrekkelijk zijn voor klanten.
 8. Zorg voor een goede klantenservice en wees voorbereid op het beantwoorden van vragen van klanten.
 9. Promoot je producten op Zalando en daarbuiten om je verkoopkansen te vergroten.
 10. Analyseer je verkoopgegevens en gebruik de inzichten om je aanbod en marketingstrategieën te optimaliseren.

Houd er rekening mee dat Zalando commissie in rekening brengt voor verkopen die via hun platform worden gedaan. Zorg ervoor dat je de bijbehorende kosten en voorwaarden begrijpt voordat je je aanmeldt als partner.

Wat zijn de kosten voor verkopen op Zalando?

De kosten voor het verkopen op Zalando kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke voorwaarden van je partnerovereenkomst. Ik kan je geen exacte kosten geven, omdat deze kunnen veranderen en afhankelijk zijn van individuele overeenkomsten.

Over het algemeen brengt Zalando commissiekosten in rekening voor elke verkoop die via hun platform wordt gerealiseerd. Deze commissie is meestal een percentage van de verkoopprijs, exclusief btw. Het percentage kan variëren, afhankelijk van de productcategorie en het land waar je verkoopt.

Daarnaast kunnen er andere kosten zijn, zoals:

 1. Kosten voor het gebruik van Zalando’s magazijnen en logistieke diensten (indien van toepassing).
 2. Kosten voor het gebruik van marketing- en promotiediensten van Zalando (indien je ervoor kiest om deze te gebruiken).
 3. Retourkosten, afhankelijk van je retourbeleid en de voorwaarden van Zalando.
 4. Eventuele extra diensten die je kiest om te gebruiken, zoals geavanceerde rapportage- en analysetools.

Het is belangrijk om de overeenkomst en de kostenstructuur te begrijpen voordat je je aanmeldt als Zalando-partner. Lees de algemene voorwaarden en eventuele aanvullende documentatie die Zalando verstrekt zorgvuldig door. Neem contact op met de Zalando-partnerondersteuning als je vragen hebt over de kosten en voorwaarden die op jou van toepassing zijn.

Hoe kun je Zalando partner worden?

Als je overweegt om Zalando-partner te worden, is het proces relatief eenvoudig, hoewel het wel een selectieprocedure omvat. Allereerst moet je de Zalando Partner Program-website bezoeken via deze link: https://www.zalando.nl/partner-program/. Daar vind je de optie “Word nu partner”. Door op deze knop te klikken, kun je een account aanmaken met je e-mailadres en een wachtwoord.

De volgende stap is het invullen van het registratieformulier. Hier wordt gevraagd om gegevens zoals je bedrijfsnaam, BTW-nummer en adresinformatie. Nadat je dit formulier hebt ingediend, beoordeelt Zalando je aanvraag en laat je weten of je bent geaccepteerd als partner. Het beoordelingsproces kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van het aantal aanvragen dat ze ontvangen.

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, krijg je toegang tot het Zalando Partner Program-dashboard. Op dit dashboard kun je je producten uploaden, prijzen instellen en je verkoopactiviteiten beheren.

Het is belangrijk om te weten dat Zalando bepaalde specifieke eisen stelt aan zijn partners. Dit kan onder meer het aanbieden van producten van hoge kwaliteit inhouden, het hebben van een geldig BTW-nummer en het naleven van hun richtlijnen en voorwaarden. Voordat je je aanmeldt, is het essentieel om deze vereisten te begrijpen en bereid te zijn om hieraan te voldoen om succesvol te zijn als Zalando-partner.

Hoe kun je adverteren op Zalando?

Adverteren op Zalando kan helpen om je producten beter zichtbaar te maken en de verkoop te stimuleren. Zalando biedt verschillende marketing- en advertentie mogelijkheden voor partners. Hier zijn enkele manieren waarop je kunt adverteren op Zalando:

 1. Zalando Marketing Services (ZMS): ZMS is het marketing- en advertentieplatform van Zalando dat merken en partners helpt om hun producten te promoten. Je kunt je aanmelden voor ZMS en verschillende marketingdiensten gebruiken, zoals gesponsorde productadvertenties, display-advertenties, social media-campagnes, e-mailmarketing en meer. Ga naar de ZMS-website (https://zms.zalando.com/) voor meer informatie en om je aan te melden.
 2. Gesponsorde productadvertenties: Met gesponsorde productadvertenties kun je je producten promoten op relevante zoekresultaten pagina’s op Zalando. Je betaalt meestal op basis van een kosten-per-klik (CPC) model, wat betekent dat je betaalt wanneer iemand op je advertentie klikt. Gesponsorde productadvertenties kunnen worden beheerd via het ZMS-platform.
 3. Display-advertenties: Je kunt display-advertenties gebruiken om je merk en producten te promoten op verschillende delen van de Zalando-website. Deze advertenties kunnen worden aangepast aan je merk en promotiedoelen. Neem contact op met het ZMS-team om meer te weten te komen over de beschikbare display-advertentie opties.
 4. Promoties en kortingen: Je kunt promoties en kortingen aanbieden op je producten om ze aantrekkelijker te maken voor klanten. Zorg ervoor dat je de promoties en kortingen communiceert via je productbeschrijvingen en prijzen op Zalando.
 5. Samenwerken met influencers: Je kunt samenwerken met influencers en hen je producten laten promoten op hun sociale mediakanalen of blogs. Dit kan helpen om je merk en producten onder de aandacht te brengen bij een groter publiek.
 6. Deelnemen aan evenementen en campagnes van Zalando: Zalando organiseert regelmatig evenementen en campagnes om merken en producten te promoten. Houd het Zalando Partner Program-dashboard en communicatie in de gaten voor mogelijkheden om deel te nemen aan deze campagnes.

Houd er rekening mee dat sommige van deze advertentiemogelijkheden kosten met zich meebrengen en dat je mogelijk moet voldoen aan bepaalde vereisten om in aanmerking te komen. Neem contact op met het ZMS-team of het Zalando Partner Program-team voor meer informatie over de advertentiemogelijkheden die het beste bij jouw behoeften passen.

Heeft Zalando een fulfilment programma?

Ja, Zalando heeft een fulfilment programma genaamd Zalando Fulfillment Solutions (ZFS). ZFS helpt merken en partners met de logistiek en het beheer van hun producten door het gebruik van Zalando’s magazijnen, distributiecentra en verzendnetwerk. 

Zalando Fulfillment Solutions biedt de volgende voordelen:

 1. Opslag: Je kunt je producten opslaan in de magazijnen van Zalando, wat kan helpen om opslagkosten te besparen en een snellere levering aan klanten mogelijk te maken.
 2. Orderverwerking: Zalando zorgt voor de orderverwerking, inclusief het picken, verpakken en verzenden van je producten naar klanten.
 3. Verzending: Zalando’s verzendnetwerk zorgt voor snelle en betrouwbare levering van je producten aan klanten.
 4. Retourbeheer: Zalando neemt de verantwoordelijkheid voor het beheer van retourzendingen, inclusief de verwerking van geretourneerde producten en de afhandeling van klantenservice gerelateerde kwesties.
 5. Voorraadbeheer: Met behulp van het Zalando Partner Program-dashboard kun je de voorraadniveaus van je producten in de magazijnen van Zalando volgen en beheren.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Zalando Fulfillment Solutions, volg dan deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat je een geregistreerde Zalando-partner bent. Als je dat nog niet bent, volg dan de stappen om je aan te melden voor het Zalando Partner Program, zoals beschreven in eerdere antwoorden.
 2. Neem contact op met het Zalando Partner Program-team en geef aan dat je geïnteresseerd bent in ZFS.
 3. Het Zalando-team zal je voorzien van informatie over de vereisten, kosten en voorwaarden van ZFS. Zorg ervoor dat je deze informatie zorgvuldig doorneemt en begrijpt voordat je verder gaat.
 4. Als je besluit om ZFS te gebruiken, zal het Zalando-team je helpen met het opzetten van het fulfilment proces en het integreren van je producten in hun magazijnen en distributiecentra.

Houd er rekening mee dat het gebruik van Zalando Fulfillment Solutions kosten met zich meebrengt, zoals opslag-, verwerkings- en verzendkosten. Zorg ervoor dat je de kostenstructuur begrijpt voordat je je aanmeldt voor ZFS en beoordeel of het geschikt is voor jouw bedrijf.