fbpx

Merk verlengen

Online in 1 minuut je merk vernieuwen

Z

In het officiële merkenregister

Z

Direct voor tien jaar verlengd

Z

Online in 1 minuut geregeld

Z

Geen account nodig

Waarom moet je online verlengen?

online geregeld

Verleng voor 10 jaar

Je kunt direct aan de hand van jouw merk of logo en bijbehorende klassen online verlengen. Als je dit invult zie je overzichtelijk de kosten en kun je direct de verlenging van je merk regelen.

Op tijd

Laat je merk niet vervallen

De vernieuwing wordt verwerkt in het officiële merkenregister en daarom weet je zeker dat jouw merk verlengd wordt. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de vervaldatum.

bewaken

Bewaak je merk

Als je online je merk verlengt, dan kun je ook meteen merkbewakin instellen. Je weet dan zeker dat je op tijd kunt optreden tegen andere die merkinbreuk plegen door gelijkende merken aan te vragen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk verlengen

Hoe werkt het verlengen van een merk?

Een merk verlengen moet tien jaar na de datum van aanvraag worden gedaan. Vanaf 6 maanden voor de vervaldatum kun je verlengen tot 6 maanden erna.

De vervaldatum is 10 jaar na de depotdatum. Als je na die datum verlengt, dan kan dat tijdens de zogenoemde delai de grace. Dit is een periode van 6 maanden waarbinnen het merk verlengd kan worden na betaling van een boete taks.

Wordt ook in deze periode niet vernieuwd, dan vervalt het merk en daarmee alle rechten.

Welke merkregistraties kun je verlengen?

Er zijn vier soorten registraties die kunnen worden vernieuwd, dit zijn:

Een Benelux merk of BOIP merk verlengen zorgt ervoor dat het weer voor een periode van tien jaar beschermd is. Dit geldt ook voor merken in de EU, internationale merken die zijn aangevraagd voor landen die zijn aangesloten bij het Verdrag van Madrid en nationale registraties in andere landen wereldwijd.

Bij internationale registraties via het Verdrag van Madrid is het belangrijk om te onderzoeken wanneer welke merken moeten worden verlengd. Bijvoorbeeld als ook nieuwe depots worden gedaan. Om te voorkomen dat een merk net is ingediend en toch moet worden vernieuwd omdat de hele toren moet worden verlengd, is het hierbij belangrijk om vernieuwing- en depot strategie te bepalen.

Merk vernieuwen

Wat leer je van deze video?

In deze video ontdek je onder andere:

  • Wanneer je moet verlengen
  • Wanneer je te laat bent om te verlengen
  • Wat de gevolgen zijn als je niet verlengt
  • Hoe de kosten voor vernieuwing zijn opgebouwd

Wat zijn de kosten voor het vernieuwen van een merk?

De kosten voor het verlengen van een merk worden bepaald door drie factoren, te weten:

  1. Jurisdictie
  2. Tijdig verlengen
  3. Verlengen in delai de grace periode

Na het invullen van de klassen voor jouw merk zie je direct wat de kosten zijn om het merk te verlengen en kun je dit meteen in orde maken.

Merkregistratie verlengen