fbpx

Artiestennaam vastleggen

Geen account nodig én in 1 minuut geregeld…

Z

Bij officiële instantie vastgelegd

Z

Online in 1 minuut geregeld

Z

100% gegarandeerd niet geweigerd

Z

Geregistreerd binnen 1 dag

Registratie van je merk als artiest in 3 stappen

Onderzoek

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geoptimaliseerd

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.
bandnaam vastleggen

Hoe kun je een artiestennaam vastleggen?

  Als je jouw artiestennaam wilt beschermen of als jouw manager dit wilt, dan is het belangrijk om te onderzoeken of deze naam nog vrij is. Dit doen wij natuurlijk voor je als je wilt overgaan tot registreren. Als blijkt dat jouw naam nog beschikbaar is, dan zullen we je artiestennaam vastleggen. Dit doen we door het als merk te registreren. Dit betekent dat je de rechten krijgt over jouw merknaam en kun je er aan verdienen of optreden tegen anderen die inbreuk maken op jouw merk. Bijvoorbeeld door gelijkende merken te registreren of door te proberen mee te liften op jouw succes. Wij kunnen je artiestennaam beschermen in de Benelux, Europese Unie en alle landen wereldwijd. Door ons internationale netwerk van merkengemachtigden kunnen wij elke registratie uitvoeren binnen 24 uur in elk land in de wereld.

Garantie

Registratiegarantie

Wij garanderen dat jouw merk niet wordt geweigerd op absolute gronden. Gebeurt dit wel en hebben we je daar niet op gewezen, dan doen we de registratie opnieuw op een manier die wel onderscheidend genoeg is.

Resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten van een merkregistratie als artiest?

Je merk laten registreren is natuurlijk niet gratis. Er zijn kosten aan verbonden. Op zich niet erg toch? Je geniet daardoor wel tien jaar van bescherming. En als je het omrekent kom je op ongeveer €4,00 per maand uit wanneer je het merk laat registreren in de Benelux.

Registratie van merken uitgelegd in 1 minuut…

Wat je moet weten

Waarom moet je artiestennamen registreren?

Het vastleggen van een artiestennaam heeft veel voordelen. Zo kun je het merk als vaste activa op de balans zetten zodat het waarde gaat vertegenwoordigen. Dit is een ingewikkeld verhaal, maar je accountant zal dit bevestigen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om het te registreren zodat verwarring kan worden voorkomen. Verwarring zou kunnen ontstaan als anderen na jou vergelijkbare artiestennamen willen registreren. Deze namen zullen bij inschrijving niet worden geweigerd. Dat is vervelend, want als je geen bezwaar maakt tegen nieuwere merken die lijken op die van jou, zal dat uiteindelijk resulteren in afbreuk van je artiestennaam als merk.

Wat zijn de kosten van artiestennaam registreren?

Een artiestennaam registreren kan in de Benelux, Europese Unie of wereldwijd. Als je in Nederland wilt registreren, dan krijg je er gratis een registratie in België en Luxemburg bij. Dit komt omdat Nederland deelneemt aan het Benelux Merkenverdrag. Naast Nederland – of de Benelux dus – kun je kiezen voor registratie in de Europese Unie. Je bent dan relatief eenvoudig beschermd voor de landen binnen de Europese Unie. Je artiestennaam wereldwijd registreren kan ook, maar dan moet goed worden onderzocht in welke landen je wilt registreren anders loop je tegen enorme kosten op. Wereldwijde registratie in elk land van de wereld is namelijk niet altijd noodzakelijk. Afhankelijk van de strategie die jullie of jullie manager heeft uitgedacht om wereldwijd te groeien kunnen we bepalen welke landen internationaal moeten worden uitgekozen om te registreren.
Artiestennaam vastleggen

Ons advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Geregistreerd merk