fbpx

Merkregistratie Benelux

Ontdek gratis of bescherming mogelijk is…
Z

100% gegarandeerd niet geweigerd

Z

Bescherming geoptimaliseerd door merkgemachtigden

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

Merk registreren binnen 1 dag

Merkregistratie in de Benelux in 3 stappen

Gratis onderzoek

Gratis onderzoek

Vul in minder dan 1 minuut de vragen in en wij onderzoeken jouw merk, zodat je weet of het beschikbaar is en niet geweigerd wordt.
Geoptimaliseerde beschermingsomvang

Geoptimaliseerde bescherming

Onze merkengemachtigden zorgen ervoor dat de beschermingsomvang van je merk wordt geoptimaliseerd, zodat je perfect beschermd bent tegen inbreuk.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Registratie benelux

Hoe werkt een merkregistratie in de Benelux?

Een merkregistratie in de Benelux kent vijf stappen, te weten:

 1. Merkonderzoek
 2. Indienen merk
 3. Beoordeling absolute gronden
 4. Oppositietermijn
 5. Merkinschrijving
Snel & goed werk

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

Resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten van een Benelux merkregistratie?

De kosten van een Benelux merkregistratie in één klasse zijn 475 euro. In twee klassen is dat 550 euro en vanaf de derde klasse komt er 150 euro per klasse bij.

De tarieven hangen namelijk af van de benodigde beschermingsomvang, oftewel het aantal klassen dat het merk nodig heeft.

Wat je moet weten

Aan welke eisen moet een merkregistratie in de Benelux voldoen?

Merkregistraties in de Benelux moeten op grond van artikel 2.1 – 2.2 quater BVIE aan drie materiële eisen voldoen om recht op een merk te kunnen laten ontstaan. Deze vereisten zijn:

 1. Deugdelijkheid
 2. Geoorloofdheid
 3. Rechtmatigheid

Daarnaast kan niet elk teken een merk zijn. Tekens die wel merken kunnen zijn, voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Cijfers, letters, namen en woorden of combinaties daarvan (woordmerk)
 • Logo’s (beeldmerk)
 • Logo’s in combinatie met cijfers, letters of woorden (woord- beeldmerk)
 • Vormen van producten (vormmerk)
 • Kleuren (kleurmerk)
 • Klanken (klankmerk)
 • Patroonmerk
 • Positiemerk
 • Bewegingsmerk
 • Multimediamerk
 • Hologrammerk

Overigens kunnen dan nog steeds registraties geweigerd worden. Zo kan het geluid van een Harley Davidson geen merk zijn. Het vereiste van grafische voorstelling is sinds de nieuwe Uniemerkenverordening komen te vervallen en daarom kunnen steeds meer soorten merken een registratie krijgen.

Welke klassen moet je kiezen bij registratie in de Benelux?

Een merk heeft een beschermingsomvang nodig. Hiervoor moeten klassen worden bepaald. Dit werkt volgens de Nice-classificatie waarbij alle waren en diensten kunnen worden ingedeeld in één of meerdere klassen. In totaal bestaan er 45 klassen.

Dit systeem is puur administratief. Zo betekent het niet dat een ouder merk in een andere klasse per definitie geen bezwaar kan maken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als een ouder merk bekend is of als wordt aangehaakt bij het merk.

Ook als de consument kan denken dat beide registraties tot dezelfde organisaties behoren.

Ook als afbreuk aan de reputatie gedaan kan worden door inschrijving van een nieuwe merk, kan succesvol bezwaar worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld als je een merk wilt aanvragen voor schoonmaakmiddel, terwijl het oudere merk een drankje is.

Het moet niet mogelijk zijn dat mensen bij het drankje aan het schoonmaakmiddel gaan denken en dan mogelijk een nare smaak gaan voorstellen. Hiertegen is dan ook in het verleden succesvol bezwaar gemaakt.

merkregistratie Benelux

Registratie van merken uitgelegd in 1 minuut…

Wat onze klanten van ons vinden

Ontzettend prettige service! Er wordt snel en op een duidelijke manier gereageerd. Ontzettend fijn en uniek dat dit nog kan!
Milou

De mannen bieden snelle, vriendelijke en persoonlijke (online) hulp bij het zoeken naar beschikbare merknamen. gewoon TOP!
Lele

Top service, Goed en eerlijk advies, Heel vriendelijk. Ik ben heel tevreden ! Zeker een aanrader.
Arsen

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Advies