fbpx

Merkscan

Gratis scan of jouw merk te beschermen is…
Z

Uitkomst gratis merkonderzoek in 1 uur

Z

Merk registreren binnen 1 dag

Z

Bij officiële instantie vastgelegd

Z

Gegarandeerd niet geweigerd

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
merkscan

Waarom moet je een merkscan doen?

Zonder merkregistratie weet je nooit zeker of je een merknaam mag gebruiken zonder dat je onverhoopt kan worden aangesproken vanwege merkinbreuk.

Maar om het merk te kunnen beschermen moet het geregistreerd worden en tijdens de merkaanvraag procedure kunnen oudere merken altijd bezwaar maken. Als bezwaar gemaakt wordt, bestaat de kans dat jouw merk niet kan worden ingeschreven en dat betekent in veel gevallen dat je niet verder kunt met jouw merk en deze dus ook niet mag gebruiken.

Dat je bedrijfsnaam is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zegt niets. Je kunt met jouw handelsnaam namelijk gewoon merkinbreuk plegen en daarop worden aangesproken waardoor je een vergoeding moet betalen en de naam alsnog moet wijzigen.

Dat maakt de merkscan en merkregistratie eigenlijk essentieel.

Merkscan uitgelegd in 1 minuut…

merkscan

Wat is een merkscan?

Met een merkscan kun je onderzoeken of jouw merk beschikbaar lijkt te zijn in de landen waar je bescherming nodig hebt en ook laat de scan van jouw merk zien of het voldoet aan de overige vereisten van merkregistratie, zoals onderscheidend vermogen.

De scan biedt garantie dat het merk niet geweigerd wordt op onderscheidend vermogen. Garantie dat geen bezwaar wordt gemaakt door oudere merken is juridisch gezien niet mogelijk.

Wat zijn de kosten van een merkscan?

Een merkscan is gratis. Daarbij krijg je inzicht in identieke en sterk gelijkende merken. Als je een uitgebreide scan van jouw merk wil, dan zijn daar vaak wel kosten aan verbonden. De kosten van verdiepend onderzoek zijn afhankelijk van de landen waar je jouw merk wil laten onderzoeken.

Bij dergelijke uitgebreide onderzoeken ontvang je ook een analyse waarbij de kansen en risico’s van de merkaanvraag helder worden.

Ons advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP en EUIPO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Geregistreerd merk