fbpx

Spoedregistratie merk

Gratis controleren of jouw merk te registreren is…

Z

Inschrijvingsbewijs binnen 1 à 2 dagen

Z

Bij officiële instantie geregistreerd

Z

Gratis merkonderzoek binnen 1 uur

Z

100% Geoptimaliseerde beschermingsomvang

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Spoedregistratie merk

Wat is de spoedregistratie van een merk?

Bij een spoedregistratie wordt het merk direct ingeschreven in het merkenregister als het voldoet aan de vereisten die door de wet worden gesteld aan een merkregistratie

Hierdoor ontvang je binnen één à twee werkdagen het inschrijvingsnummer. Dit kan belangrijk zijn in een juridische procedure, maar ook als je meteen aan de slag wilt met verkopen op platformen als bol.com en Amazon.

Snel & goed werk

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

Resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat je moet weten

Hoe werkt de spoedprocedure voor merken?

Bij een spoedprocedure wordt het merk direct ingeschreven als het aan alle gestelde eisen voldoet. De spoedaanvraag brengt extra kosten met zich mee, maar hierdoor heb je wel heel snel het bewijs van inschrijving.

In zekere zin betreft het een omgekeerde procedure, omdat je het certificaat direct ontvangt, maar na inschrijving van het merk, volgt nog wel de inhoudelijke toetsing en kunnen oudere merken bezwaar maken en een oppositieprocedure starten. Dit betekent dat de registratie van het merk alsnog ongedaan gemaakt kan worden.

In welke landen is het mogelijk om met spoed een merk te registreren?

Een spoedaanvraag is mogelijk in de Benelux. Binnen de Europese Unie en internationaal is spoed niet mogelijk. Zo kan het niet in de Verenigde Staten. Per land verschilt het overigens wel. Zo kan een spoedregistratie in Duitsland wel.

Wanneer is een spoedinschrijving nodig?

Een spoedregistratie kan interessant zijn als er sprake is van een juridisch geschil, maar eigenlijk wordt het in negen van de tien gevallen gebruikt voor e-commerce verkopers op platformen als bol.com en Amazon.

Deze organisaties vragen om een merkregistratie voordat als merk artikel verkocht kan worden op het platform of voordat gebruik gemaakt kan worden van extra tools om je te helpen een sterk merk op te bouwen en te beschermen, zodat je jouw klanten een betere ervaring kan bieden.

spoedprocedure merk

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot bij het BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Advies