fbpx

Logo registreren

Direct online je logo beschermen in 1 minuut…
Z

100% gegarandeerd niet geweigerd

Z

Bij officiële instantie vastgelegd

Z

Volledig geoptimaliseerde beschermingsomvang

Z

Merk registreren binnen 1 dag

Je logo vastleggen in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermignsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
logo vastleggen

Je logo registreren is belangrijk als je het goed wilt beschermen. Maar hoe kun je een logo vastleggen en wat zijn de kosten? Graag leggen we uit hoe je een logo kunt beschermen door het beeldmerk te registreren.

Een logo is de grafische weergave van een merknaam en een manier om een merk te registreren. Dit kan bijvoorbeeld als een woord op een speciale manier is geschreven of omdat een beeldmerk is toegevoegd. Denk hierbij aan het logo van Nike of dat van Starbucks. Je kunt Nike herkennen aan het lettertype, het woord en het logo zonder tekst: de “Swoosh”.

De rechten op een logo krijg je door het als merk vast te leggen. Als je er niet voor kiest om jouw logo te deponeren, dan is jouw logo niet beschermd en kunnen anderen het simpelweg ook gebruiken. Ben je de eerste die een bedrijfslogo registreert, dan heb jij de rechten om het te gebruiken en kun je ook optreden als anderen het zonder jouw toestemming gebruiken.

Bescherming op welke manier dan ook via de Kamer van Koophandel – of KvK – is niet mogelijk.

Direct online jouw logo vastleggen?

Wat zijn de kosten van logo registreren?

De kosten van een logo registreren verschillen niet met het vastleggen van een “gewoon” merk. Je betaalt altijd de kosten van de instantie en de kosten van het merkenbureau dat je inschakelt.

Wel is belangrijk dat je weet of je een merkonderzoek en analyse van de risico’s wilt of niet. Aan de hand daarvan kun je eenvoudig bepalen hoe je jouw logo wilt vastleggen en wat dat mag kosten.

Wat leer je van deze video?

In deze video ontdek je onder andere:

 • Wat een logo is
 • Voorbeelden van sterke logo’s
 • Waarom je moet registreren
 • Wat de kosten zijn en hoe die zijn opgebouwd
 • Stappen van de registratieprocedure
 • Hoe je weigering kunt voorkomen

Wat je moet weten

Hoe kun je je logo registreren?

De procedure voor het registreren van een logo kent zes stappen, te weten:

 1. Onderzoek naar vergelijkbare logo’s
 2. Klassen bepalen voor de beschermingsomvang
 3. Indienen logo in Benelux, EU of internationaal
 4. Absolute gronden en formele vereisten worden beoordeeld door merken instantie
 5. Wettelijke bezwaartermijn oudere merkregistraties
 6. Inschrijving logo in merkenregister voor 10 jaar

Bij een logo vastleggen moet je bepalen of je het beeldmerk of het beeldmerk in combinatie met het woordmerk wilt registreren. Als je kiest voor een beeldmerk bevat jouw logo geen tekst, maar alleen een afbeelding. Kies je voor een woord/beeldmerk combinatie, dan heb je een sterkere registratie.

Ook is het mogelijk om een kleur te registreren. Hiervoor gelden aanvullende eisen.

Het komt veel voor dat een logo deponeren wordt geweigerd. Daarom is het verstandig om een officeel merkengemachtigde in te schakelen om een logo te deponeren.

Mocht je geen specialist willen inschakelen dan kun je ook zelf registreren via het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

Wil je je bedrijfslogo laten registreren?

Als je je bedrijfslogo laat registreren geeft je dat meer zekerheid dat jouw merk daadwerkelijk beschermd wordt omdat de kans veel kleiner is dat een inschrijving wordt geweigerd. Het is mogelijk om via het Benelux Merkenbureau zelf de registratie uit te voeren. Hiervoor is geen merkengemachtigde nodig. Nadeel is, dat je de kosten die je maakt niet terugkrijgt als jouw registratie wordt geweigerd. Zelf een bedrijfslogo registreren kent dus risico’s.

Zoals gezegd wordt de kans op weigering een stuk kleiner met een jurist of merkengemachtigde. Zo wordt een analyse van het merk en logo uitgevoerd en zal een onderzoek worden gedaan of het te registreren is.

Logo registreren

Ons advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw idee vlekkeloos verloopt.

Geregistreerd merk