MerkengemachtigdeMerkengemachtigde

Merkengemachtigde gezocht? Bijvoorbeeld om je bedrijfsnaam  en merk te beschermen? Lees alles over wat het is, hoe je het wordt en wat de opleiding precies inhoudt, maar dus ook wat je moet doen als je een merkengemachtigde gezocht hebt.

Wat is het merkengemachtigde?

Dit is iemand die met succes de opleiding BMM merkengemachtigde heeft afgerond. Deze BMM erkend gemachtigden zijn de enige die dit speciale keurmerk mogen voeren.

Hoe kun je het worden?

Om merkengemachtigde te worden moet je een tweejarige opleiding volgen. Per jaar is maar plek voor 25 mensen die deze opleiding willen volgen. Deze opleiding zit echter niet altijd vol en zo komt het voor dat de opleiding niet doorgaat. Dit is bijvoorbeeld het geval in 2017.

De opleiding tot merkgemachtigde bestaat uit meerdere bijeenkomsten en opdrachten. De opleiding wordt na het tweede studiejaar afgesloten met een mondeling examen. Als dit examen succesvol wordt afgerond krijgt men de titel.

De opleiding is niet goedkoop. De kosten hiervoor bedragen 5.750 euro exclusief BTW. Hierbij zit alles inbegrepen. Overnachtingen in hotels, lunches, studiemateriaal zoals een digitale leeromgeving en de basisliteratuur.

Wat is het salaris?

Het salaris is afhankelijk voor de vooropleiding, de leeftijd en het aantal jaar ervaring. Als je net start, kan het salaris tussen de 2750 en 3000 euro liggen. Als je meer ervaring hebt en je hebt een vooropleiding gevolgd aan de universiteit, dan loopt dat snel op richting de 5.000 euro.

Waarom zou je een erkend gemachtigde inschakelen?

Een merkengemachtigde is gespecialiseerd in merkenrecht en kan je daarom helpen bij het beschermen van jouw intellectueel eigendom. Zo kan je ervoor zorgen dat de namen die je gebruikt voor jouw bedrijf goed worden vastgelegd. Daarnaast doet een gemachtigde onderzoek naar het merk en maakt deze een analyse voordat het wordt geregistreerd. Op die manier is de kans dat registratie van een merk wordt geweigerd veel kleiner.

Beschrijving
Naam artikel
Merkengemachtigde
Inleiding
Een merkengemachtigde heeft een speciale opleiding gevolgd waardoor deze is gespecialiseerd in het merkonderzoek, de analyse en het registreren van merken. Hiermee wordt de kans op weigering van de aanvraag aanzienlijk verkleind.
Auteur
Uitgever
Intellectueeleigendom.nl