fbpx
Merk registreren China

Merkregistratie China

Online je merk registreren in China
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in China binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in China in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merkregistratie China

Hoe werkt een merkregistratie in China?

Een merkregistratie in China is op twee manieren mogelijk: nationaal en internationaal. De internationale merkaanvraag is relatief goedkoop, maar dan zijn wel extra leges nodig, dus dat is alleen interessant als je in meerdere landen tegelijk registreert of in veel klassen.

In China geldt ook het principe van first-to-file. Dit betekent dat de eerste die het merk aanvraagt de rechten daarop krijgt.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in China?

De kosten van merkregistratie in China starten bij €331,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. 

Wat je moet weten

China kent al jarenlang een sterk groeiende economie. Gezien het feit dat een zeer groot deel van de wereldwijde productie in China plaatsvindt, moet worden onderstreept dat het van groot belang is je merk in dit land, maar ook in Hong Kong en Macau, te registreren. Chinese handelsmerken worden in Taiwan niet erkend. China kent een first-to-file jurisdictie, wat betekent dat je de eerste dient te zijn die een merk registreert om er de exclusieve rechten over te verkrijgen. Zelfs grote merken hebben hier in het verleden problemen mee gehad.

Wat is het belang van merkregistratie in China?

Een merk registreren in China kan op twee manieren: via een rechtstreekse nationale registratie in het land zelf, of via het WIPO. Die laatste optie betreft een internationale merkregistratie waarvoor een basisregistratie Benelux of Europa nodig is. Merkregistratie vindt plaats om inbreuk te voorkomen. Zo stel je je omzet en je goede naam veilig. Bijvoorbeeld omdat namaakproducten van lage kwaliteit niet onder jouw merknaam verkocht kunnen worden. China vormt voor ondernemers een extra risico omdat buitenlandse handelsmerken er vaak door krakers worden toegeëigend. Dit maakt merkregistratie extra belangrijk.

In welke taal moet je je merk vastleggen?

Wil je je merk in China registreren, dan doe je dit ten eerste in Latijns schrift. Houd daarbij echter wel in je achterhoofd dat een groot deel van de Chinese bevolking hiermee niet bekend is. Zij zijn enkel vaardig in het lezen van Chinese karakters. Wil je voorkomen dat de Chinese markt zelf een vertaling maakt van jouw merknaam (en hierbij de plank misslaat), dan is het de overweging waard om deze naam ook in het Chinees vast te leggen.

Hoe werkt het met gecombineerde merken?

Bestaat jouw merk uit zowel een woordelement als een logo? Dan spreken we van een gecombineerd merk. Je biedt deze combinatie ter registratie aan en bij goedkeuring geldt de bescherming voor deze specifieke combinatie. Wil je losse elementen ook kunnen gebruiken en beschermen op de Chinese markt? Dan dien je daarvoor aparte aanvragen in. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat derden deze kunnen gebruiken voor hun producten of diensten. Lijken deze zeer sterk op wat jij aanbiedt, dan kun je desalniettemin bezwaar maken.

Waar kun je bescherming op een merk in China verlengen?

Net als in de meeste andere landen is merkbescherming ook in China tien jaar geldig. Deze termijn gaat in op de registratiedatum en kan onbeperkt worden verlengd. Dit gebeurt bij dezelfde merkeninstantie. Ook verlengingen kennen een duur van tien jaar en kunnen vanaf een halfjaar voor afloop van een huidige termijn worden aangevraagd. Tevens geldt er een respijtperiode van zes maanden.

Het gebruik van een merk

Wil je een merk in China registreren, dan is het in gebruik hebben ervan geen voorwaarde. Wel kan dit helpen de kans op afwijzing op basis van gebrekkig onderscheidend vermogen te reduceren. Ook daadwerkelijk eigenaarschap toetst men niet. Dit onderstreept nog eens het belang van het registreren van je merk. Wanneer je merk eenmaal geregistreerd is, moet deze binnen drie jaar actief op de Chinese markt in gebruik zijn. Is dat niet het geval, dan kunnen derden het verzoek tot opheffing indienen.

Waarom moet je ook een merk registreren als je in China produceert?

Importeer je producten uit China of produceer je deze er, maar behoort China niet tot je afzetmarkt? Ook dan is merkregistratie zeer aan te bevelen. Niet zelden lopen producten in Chinese havens ernstige vertraging op bij de douane omdat iemand anders in China het merk op zijn naam heeft laten registreren. Het enige wat je dan kunt doen, is met deze persoon overleggen over overname van de merkregistratie. Merkregistratie voorkomt dit.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het CTMO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

CTMO