fbpx
Merkregistratie Denemarken

Merkregistratie Denemarken

Online je merk registreren in Denemarken
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Denemarken binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Denemarken in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Denemarken

Hoe werkt een merkregistratie in Denemarken?

Merkbescherming wordt in Denemarken verschaft aan de persoon of het bedrijf dat een merknaam als eerste binnen Deens territorium registreert. Alhoewel registratie niet noodzakelijk is, wordt dit wel geadviseerd omdat je hiermee duidelijk eigenaarschap aantoont en dusdoende toekomstige conflicten kunt voorkomen. Tevens geldt dat het reeds in gebruik hebben van het merk op Deens grondgebied bijdraagt aan de onderscheidendheid ervan; een belangrijke factor in de merkregistratie. Een aanvraag voor merkdeponering dien je in bij het Deense patentenbureau DKPTO. Registraties geven ook recht op merkbescherming in Groenland en de Faeröer Eilanden.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Denemarken?

De kosten van merkregistratie in Denemarken starten bij €533,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Waar kun je internationale merkbescherming aanvragen?

Gezien het feit dat Denemarken lid van de Europese Unie is, is Europese merkbescherming ook geldig binnen dit land. In tegenstelling tot de nationale registraties geeft deze echter geen bescherming in Groenland en de Faeröer Eilanden. Tevens is Denemarken lid van het Madrid Verdrag. Dit betekent dat uitbreiding van een Internationale Registratie via het Madrid Systeem voor dit land ook tot de mogelijkheden behoort. De aanvraag voor een Internationale Registratie (wereldwijd) verloopt via het WIPO.

Deense regelgeving

Net zoals in andere landen het geval is, stelt ook het Deense patentenbureau DKPTO strenge eisen aan nieuwe merken. Zo mag je merk niet misleidend zijn (d.w.z. het moet duidelijk zijn wat je hiermee aanbiedt), mag deze niet te beschrijvend zijn en moet het voldoende onderscheidend vermogen hebben. Daarbovenop gelden in elk land nog specifieke regels. In tegenstelling tot veel andere landen zijn staatssymbolen in Denemarken niet per definitie verboden. Wel dien je uitdrukkelijke toestemming te verkrijgen om symbolen als de koninklijke kroon of de Deense vlag te kunnen gebruiken. Merkregistraties die het woord ‘bank’ bevatten worden nooit geaccepteerd.

Processtappen

Om in Denemarken je merk te deponeren, die je je aanvraag per e-mail of briefpost in bij het DKPTO. Wanneer deze de aanvraag ontvangt, wordt er getoetst of er aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan. Eventuele problemen worden direct naar je teruggekoppeld. Na deze formele toetsing vindt een toetsing op absolute en relatieve gronden plaats. Zo wordt er onder andere gezocht naar reeds bestaande merken (zowel nationaal als internationaal) waarmee verwarring kan optreden. Het succesvol doorlopen van de toetsing leidt tot registratie en publicatie in de Deens handelsgazette Varemærketidende. Derden krijgen daarna twee maanden de tijd om bezwaar in te dienen.

Hoe werkt het deponeren van een gecombineerd handelsmerk?

Veel merken bestaan uit zowel een woordelement als een figuratief element (logo). Indien dit voor jouw merk ook geldt, dien je je ervan bewust te zijn dat de merkbescherming die je bij registratie verkrijgt, enkel opgaat voor de exacte combinatie en niet voor de losse elementen daarvan. Wil je deze wel apart van elkaar kunnen gebruiken voor commerciële doeleinden? Dan wordt een extra registratie aanbevolen. Verzuim je dit, dan kunnen anderen deze gaan gebruiken. Bezwaar hiertegen is doorgaans enkel succesvol wanneer met gelijkende producten of diensten aanbiedt.

Wat is de geldigheid van een merkregistratie in Denemarken?

Een geregistreerd merk heeft in Denemarken een geldigheid van tien jaar vanaf de aanvraagdatum. Daarna komt je merk echter niet te vervallen; je kunt het namelijk zo vaak als je wilt verlengen. Ook verlengingen hebben telkens een duur van tien jaar en kunnen vanaf zes maanden voor tot zes maanden na de einddatum van de lopende registratietermijn worden ingediend. Gedurende de respijtperiode brengt dit wel hogere kosten met zich mee.

Waarom moet je een merk na registratie actief gebruiken?

Alhoewel het actief in gebruik hebben van een merk geen keiharde eis is voor registratie daarvan, mag een merk niet onbeperkt ongebruikt blijven. Wanneer je deze vijf jaar na de registratiedatum nog steeds niet actief gebruikt, ontstaat het risico op opheffing. Dit geschiedt niet op initiatief van de DKPTO, maar van derden die bij het bureau een bezwaar indienen. Opheffing wegens inactiviteit is eenvoudig te voorkomen; het gebruik van je merk hoeft in Denemarken niet grootschalig te zijn en mag ook in Groenland of de Faeröer Eilanden plaatsvinden.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot DKPTO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

DKPTO