fbpx
Merkregistratie Griekenland

Merkregistratie Griekenland

Online je merk registreren in Griekenland
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Griekenland binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Griekenland in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Griekenland

Hoe werkt een merkregistratie in Griekenland?

De exclusieve rechten over een merknaam verkrijg je in Griekenland wanneer je de eerste bent die deze registreert. Dit heet ook wel het first-to-file principe, wat tevens is veel andere landen geldt. Je merk deponeren op lokaal (nationaal) niveau doe je bij OBI, het Griekse patentenbureau. Om dit te kunnen doen, hoef je je merk nog niet actief in gebruik te hebben, alhoewel niet te ontkennen is dat je hiermee wel zijn onderscheidend vermogen zou versterken. Als buitenlandse ondernemer heb je in Griekenland een merkspecialist nodig om je aanvraag in te dienen.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Griekenland?

De kosten van merkregistratie in Griekenland starten bij €720,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Hoe werkt het deponeren van een merknaam in Griekenland?

Voor het registreren van een merk in Griekenland dien je een aanvraag bij de OBI in, die daarbij persoonlijke informatie en diverse documenten van je vraagt. Tegelijkertijd voldoe je het bedrag dat noodzakelijk is om het onderzoek te kunnen laten plaatsvinden. Een gespecialiseerde commissie toetst ten eerste de formele vereisten. Indien aanpassingen noodzakelijk zijn, krijg je hiervoor een maand de tijd. Daarna vinden parallel aan elkaar het inhoudelijke onderzoek en de publicatie en daarop volgende oppositieperiode plaats. Derden hebben drie maanden de tijd om bezwaar te maken.

Wat is het deponeren van een gecombineerd merk?

Een gecombineerd merk is een merk dat uit meerdere elementen bestaat. Bijvoorbeeld een woordelement en een figuratief element (logo). De bescherming die je van het Griekse merkenbureau ontvangt, geldt enkel voor deze specifieke combinatie. Wil je een van beide onderdelen ook apart kunnen gebruiken voor commerciële doeleinden, dan is daarvoor een aparte registratie nodig. Kies je hier niet voor, dan kunnen anderen dit element gebruiken voor hun eigen onderneming. Juridisch gezien sta je dan erg zwak.

Wat kun je doen als iemand toch jouw merk gebruikt?

Over het gebruik van een beschermde en geregistreerde merkcombinatie kan geen misverstand bestaan; maakt iemand hier onverhoopt inbreuk op, dan kun je hiertegen optreden. Wanneer iemand een onbeschermd, los merkelement gebruikt, kun je bezwaar maken. De vraag is echter hoe succesvol dit zal zijn. Enkel wanneer de producten en/of diensten van die partij zeer op die van jou lijken, is het aannemelijk dat je in het gelijk wordt gesteld. In andere gevallen niet.

Waarom moet je je merk steeds verlengen?

Griekenland behoort tot de landen die het Verdrag van Madrid hebben ondertekend. Daarin staat onder andere beschreven dat gedeponeerde merken een geldigheid van tien jaar hebben. Daarna vervalt merkbescherming automatisch. Wil je merkbescherming behouden, dan is verlenging essentieel. Wanneer je dit niet doet, kan iemand anders je merk gebruiken. Jij hebt dan geen juridisch middel meer om je hiertegen te verdedigen. Verlenging kun je in Griekenland vanaf twaalf maanden voor de einddatum van een beschermingsperiode aanvragen. Ook geldt er een respijtperiode van zes maanden.

Waar kun je internationale registraties inclusief Griekenland regelen?

Een merkregistratie in Griekenland op lokaal niveau is interessant voor partijen die zich specifiek op dit land richten. Ben je internationaler georiënteerd, dan kies je voor een Europese registratie of een Internationale Registratie (via de WIPO). Om die laatste te realiseren, heb je altijd eerst een Benelux basisregistratie nodig.

Moet ik mijn merk direct gebruiken op Fins grondgebied?

Zodra de merkregistratie in Finland een feit is, hoef je je over inbreuk hierop binnen dit land nauwelijks nog zorgen te maken. De merkregistratie is een wapen waarmee je krachtig kunt optreden tegen eventuele partijen die inbreuk op jouw intellectueel eigendom plegen. Je merk hoef je niet meteen te gebruiken. Laat je deze echter lang actief, dan ontstaat er een risico op opheffing wegens non-gebruik. Dit risico ontstaat vijf kaar na de registratiedatum. Derden kunnen het Finse patentenbureau verzoeken hiernaar onderzoek uit te voeren. Uit zichzelf doet het bureau dit niet.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot OBI krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Merk vastleggen Griekenland