fbpx
Merkregistratie Luxemburg

Merkregistratie Luxemburg

Online je merk registreren in Luxemburg
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Luxemburg binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Luxemburg in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Luxemburg

Hoe werkt een merkregistratie in Luxemburg?

Merkregistratie is essentieel om zeker te weten of je een merk mag gebruiken en je niet onverhoopt merkinbreuk pleegt, zeker in een land als Luxemburg waar (net als in de rest van de Benelux) een first-to-file jurisdictie wordt gehanteerd. Niet de vroegste gebruiker van een merk, maar de eerste die deze registreert verkrijgt de unieke beschermingsrechten en verstevigt zo zijn commerciële en juridische positie. Er bestaat geen aparte merkregistratie voor Luxemburg zelf, registratie is wegens afspraken die in het Benelux-Verdrag zijn vastgelegd, altijd geldig voor alle drie de landen.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Luxemburg?

De kosten van merkregistratie in Luxemburg starten bij €475,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Waar kun je je merk in Luxemburg deponeren?

Net als voor registratie in Nederland en België wend je je ook voor merkbescherming in Luxemburg tot de BBIE, het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom, dat onderdeel is van de Benelux-Organisatie voor Intellectuele Eigendom. Het bureau wordt ook wel aangeduid met BOIP, de afkorting voor het Engelse Benelux Office for Intellectual Property. Na het succesvol doorlopen van de registratieprocedure geniet je merkbescherming in de gehele Benelux.

Wat is er mogelijk op het gebied van internationale registraties?

Wereldwijd vinden registraties niet uitsluitend op lokaal niveau plaats, maar ook internationaal. Voor Luxemburg bestaan er diverse mogelijkheden. Wil je je als ondernemer niet alleen op dit land (of de Benelux) richten, maar heb je Europese ambities, dan dien je een aanvraag bij het EUIPO in. Een EUTM-registratie biedt merkbescherming in alle 27 landen van de Europese Unie. Aangezien Luxemburg tevens ondertekenaar is van het Madrid Verdrag, is uitbreiding van een Internationale Registratie (aan te vragen via het WIPO) in dit land ook mogelijk.

Hoe werkt het deponeren van een merknaam?

Net als de merkenbureaus van andere landen hanteert ook de BOIP een vaste procedure voor het beoordelen van een registratieaanvraag. Uiteraard is de eerste stap het feitelijk indienen van je aanvraag met daarbij alle noodzakelijke papieren. Van belang is het dat je goed nadenkt over de indeling in goederen en klassen volgens het Nice Classificatiesysteem, omdat je dit na het indienen van je aanvraag niet meer kunt aanpassen. Na ontvangst controleert de BOIP de formele vereisten. Dit noemt men ook wel de depotvereisten.

Inhoudelijke toetsing, publicatie en bezwaar

Na het doorlopen van de formele toetsing wordt de aanvraag gepubliceerd in het Benelux merkenregister. Derden hebben vanaf die specifieke publicatiedatum een periode van twee maanden de tijd om in oppositie te gaan. Zij maken bezwaar wanneer zij van mening zijn dan toekenning van de merkenrechten in strijd is met de door hen eerder verkregen rechten. Indien er geen oppositie plaatsvindt, duurt de gehele procedure ongeveer drie maanden.

Hoe werkt het verlengen van je merkregistratie?

Een Benelux merkregistratie heeft een geldigheid van tien jaar. Deze termijn kun je onbeperkt verlengen. Van een geheel nieuwe aanvraag is dus geen sprake. Een verlengingsverzoek kun je vanaf zes maanden voor de einddatum van de huidige termijn indienen. Ook geldt er een respijtperiode van zes maanden na de einddatum. Aanvragen die in die periode worden gedaan, gaan gemoeid met extra kosten. Gebruik je je merk vijf jaar na registratie nog niet actief, dan kan deze worden geannuleerd wegens non-gebruik.

Waarom moet je bij het indienen van een gecombineerd merk extra alert zijn?

Benelux merkbescherming voor een gecombineerd merk geldt enkel voor de specifieke combinatie van merkelementen. Wens je ook losse elementen voor commerciële activiteiten te gebruiken, dan is het raadzaam om hiervoor een aparte aanvraag in te dienen. Zo voorkom je dat ook deze door derden voor hun eigen producten of diensten kunnen worden gebruikt.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot BOIP krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Merk vastleggen Luxemburg