fbpx
Merkregistratie Ierland

Merkregistratie Ierland

Online je merk registreren in Ierland
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Ierland binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Ierland in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Ierland

Hoe werkt een merkregistratie in Ierland?

Wat merkregistratie betreft gelden in Ierland ietwat andere regels dan in de meeste andere landen. Er geldt namelijk geen first-to-file jurisdictie. Dit betekent dat je merkbescherming niet verkrijgt wanneer je de eerste bent die een merk registreert, maar wanneer je deze als eerste gebruikt. Juridische verplichtingen tot registratie bestaan niet, alhoewel in de praktijk blijkt dat het wel raadzaam is dit te doen. Zo kun je namelijk makkelijker eigenaarschap aantonen in het onverhoopte geval van inbreuk.  Door je merk reeds in gebruik te hebben op het moment dat je de registratie aanvraagt, verhoog je het onderscheidend vermogen ervan.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Ierland?

De kosten van merkregistratie in Ierland starten bij €1214,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Waar kun je je merk in Ierland deponeren?

Richt je je exclusief op Ierland, dan is lokale merkbescherming de meest voor de hand liggende optie. Je vraagt dit aan bij de IPO, de Irish Patent Office. Wil je je merk niet alleen in Ierland, maar ook in andere landen registreren? Dan kies je voor een EUIPO registratie die je merkbescherming in alle 27 landen van de Europese Unie verschaft, of een Internationale Registratie via het Madrid Verdrag. Ierland is namelijk ook ondertekenaar van het Verdrag van Madrid. Voor internationale registratie heb je als basis een lokale registratie nodig.

Hoe werkt de procedureaanvraag?

Voor het vastleggen van jouw merk in Ierland verstuur je de daarvoor noodzakelijke formulieren en persoonlijke gegevens naar de IPO. Dit kan zowel online als per post. Direct na ontvangst van je aanvraag stuurt het Ierse merkenbureau je een uniek aanvraagnummer inclusief officiële aanvraagdatum toe. Na betaling van de hieraan verbonden kosten vangt men met de formelen toetsing aan. In een volgende fase continueert men met de inhoudelijke toetsing en publicatie van je merk in de IPO handelsgazette. Derden kunnen gebruik maken van een drie maanden durende bezwaarperiode. Vindt er geen bezwaar plaats? Dan is registratie een feit.

Wat is een gecombineerd merk en welke implicaties heeft dit?

Een gecombineerd merk is een merk dat uit meer dan één element bestaat. Bijvoorbeeld een woordelement en een logo. Wil je deze twee samen, maar ook apart van elkaar voor commerciële doeleinden gebruiken? Dan doe je er goed aan ook voor de aparte elementen een registratie aan te vragen. Doe je dit niet, dan is dit losse element niet beschermd en kunnen derden die voor hun eigen doeleinden gebruiken. Een eventueel bezwaar dat je hiertegen indient, heeft alleen kans van slagen wanneer de goederen en/of diensten zeer sterk lijken op dat wat jij aanbiedt.

Hoe lang is merkbescherming in Ierland geldig?

Net als in de meeste andere landen wordt merkbescherming ook in Ierland voor een duur van tien jaar afgegeven. Dit is zo in het Madrid Protocol vastgelegd. Dit betekent niet dat je bescherming daarna automatisch komt te vervallen of dat je een nieuwe aanvraagprocedure moet starten. Je kunt onbeperkt verlenging aanvragen bij het merkenbureau waar je ook je initiële aanvraag hebt gedeponeerd. Op het registratiecertificaat dat je van de IPO hebt gekregen zie je de exacte registratiedatum. Vanaf zes maanden voor het verloop ervan kun je verlenging aanvragen. Ook geldt er een respijtperiode van zes maanden.

Moet je je merk gebruiken na registratie?

Een merk vastleggen in Ierland doe je uiteraard om het binnen een bepaalde tijd te gebruiken. Bij je aanvraag hoef je geen intentieverklaring te overleggen. Toch ontstaat er na het verloop van enkele jaren -vijf om precies te zijn- het risico op opheffing van de merkbescherming wegens inactiviteit daarvan. Je krijgt geen gedeeltelijke kosten vergoed. Dit gebeurt onder andere om personen met oneerlijke intenties (bijvoorbeeld enkel het vastleggen van een merk om anderen te dwarsbomen) in hun speelruimte te beperken. Derden die een nieuw merk willen deponeren, kunnen een opheffingsprocedure initiëren.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot IPO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Merk vastleggen Ierland