fbpx
Merkregistratie Malta

Merkregistratie Malta

Online je merk registreren in Malta
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Malta binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Malta in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Malta

Hoe werkt een merkregistratie in Malta?

In Malta geldt geen first-to-file jurisdictie. Dat wil zeggen dat de exclusieve beschermingsrechten op een handelsmerk worden toegekend aan de persoon of het bedrijf dat een merk als eerste op Maltees grondgebied gebruikt. Hieruit vloeit voort dat het niet verplicht is om je merk te registreren in Malta. Toch wordt dit wel sterk aanbevolen, omdat je hiermee eigenaarschap over het merk beter kunt aantonen. Mochten er in de toekomst conflicten ontstaan, dan sta je juridisch sterk en kun je optreden tegen inbreuk door derden.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Malta?

De kosten van merkregistratie in Malta starten bij €634,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Waar kun je je merknaam in Malta vastleggen?

Ben je als ondernemer van plan om je vooralsnog enkel op de Maltese markt te concentreren, dan is het lokaal aanvragen van merkbescherming de meest voor de hand liggende stap. Dit doe je bij de IPS, het Institute for Public Services. Succesvolle registratie via deze instantie geeft je nationale merkbescherming. Heb je ook internationale ambities? Wanneer je op Europees niveau wilt opereren, dien je een EUTM-aanvraag bij het in Alicante gevestigde EUIPO in. Dergelijke registraties gelden voor alle 27 landen van de Europese Unie. Malta is geen lid van het Madrid Protocol.

Hoe werkt de registratieprocedure in Malta?

De registratieprocedure ziet er in Malta ietwat anders uit dan in de meeste andere landen. Door het Maltese merkeninstituut wordt aangeraden voorafgaand aan de eigenlijke indiening van je aanvraag een ‘search request’ in te dienen om in de nationale handelsmerken databasis naar vergelijkbare of identieke merken te zoeken. Vervolgens dien je je aanvraag online in. Registratie in meerdere klassen is mogelijk. Het IPS voert vervolgens een formeel en inhoudelijk onderzoek uit en voegt jouw merk, indien goedgekeurd, aan de nationale handelsmerken databasis toe.

Kan er oppositie tegen mijn merkaanvraag bestaan?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. In tegenstelling tot wat in de meeste andere landen het geval is, bestaat er voorafgaand aan de feitelijke registratie geen ruimte voor derden om oppositie te voeren tegen toekenning van nationale bescherming aan jouw merk. Wat zij wel kunnen doen, is na de officiële registratie een herroepingsactie indienen. Het bezwaarschrift wordt door hen naar het IPS gestuurd, die dit vervolgens examineert.

Waarom moet je losse elementen van je handelsmerk soms ook los registreren?

Betreft jouw merk een gecombineerd handelsmerk, omdat het uit bijvoorbeeld een woordelement en een logo bestaat, dan is het van groot belang om te bepalen of je een of beide elementen ook apart voor commerciële doeleinden wilt gebruiken. Is dit namelijk het geval, dan dien je hiervoor een aparte aanvraagprocedure te doorlopen. Merkbescherming voor een gecombineerd merk geldt namelijk enkel voor de exacte combinatie van beide elementen.

Wat is de geldigheid van merkbescherming in Malta?

Heb je de registratieprocedure succesvol doorlopen, dan krijg je tien jaar merkbescherming. Dit betekent niet dat je bescherming daarna komt te vervallen, wel moet je zelf een verlenging aanvragen om deze te continueren. Hiervoor wend je je wederom tot het IPS, het Institute for Public Services. Je kunt je verlenging vanaf zes maanden voor de einddatum van de lopende periode indienen. Ook bestaat er een respijtperiode van zes maanden na de einddatum. Voor verlengingen die in deze periode plaatsvinden moeten hogere kosten worden betaald.

Het commerciële gebruik van je merk op Maltees grondgebied

Wil je een merk deponeren in Malta, dan hoef je het daaraan voorafgaand nog niet per se in gebruik te hebben. Ook vraagt men geen intentieverklaring van je en hoef je na de registratiedatum niet meteen commercieel actief te zijn. Laat je je registratie vijf jaar of langer onbenut, dan ontstaan er echter risico’s. Derden die hetzelfde of een zeer vergelijkbaar handelsmerk willen gebruiken en tijdens de voorbereidende fase of het registratieproces tegen jouw merk aanlopen, kunnen een verzoek tot opheffing daarvan indienen. Het IPS zal zich hier vervolgens over buigen.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot IPS krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Merk vastleggen Malta