fbpx
Merk registreren Verenigd Koninkrijk

Merkregistratie Verenigd Koninkrijk

Online je merk registreren in het Verenigd Koninkrijk
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in het Verenigd Koninkrijk in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merkregistratie Verenigd Koninkrijk

Hoe werkt een merkregistratie in het Verenigd Koninkrijk?

Een merkregistratie in het Verenigd Koninkrijk is op twee manieren mogelijk: nationaal en internationaal. Een merkaanvraag voor de Europese Unie voldoet sinds eind 2020 niet meer voor de UK.

Het registratieproces in Engeland duurt ongeveer 4 maanden en kent vijf stappen, te weten:

  1. Aanvraag via TM3 of eTM3 formulier
  2. Onderzoek formele vereisten, absolute gronden en classificatie
  3. Publicatie merk
  4. Oppositietermijn van 2 maanden
  5. Inschrijving van het merk

 

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in het Verenigd Koninkrijk?

De kosten van merkregistratie in het Verenigd Koninkrijk starten bij €475,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag.

Wat je moet weten

Sinds het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 1  januari 2021 heeft verlaten, zijn EU handelsmerken er -in tegenstelling tot de reeds voor die datum geregistreerde merken- niet langer geldig. Merkregistratie vraag je vanaf nu aan bij het UKPTO (Intellectual Property Office). Een in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd merk geldt binnen het gehele territorium: Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Isle of Man en het Brits-Indische Oceaanterritorium tussen Afrika en Indonesië. Een merk hoeft nog niet in gebruik te zijn om het te kunnen registreren.

Waarom is merkregistratie in het Verenigd Koninkrijk noodzakelijk?

Het Verenigd Koninkrijk kent een first-to-file jurisdictie, wat inhoudt dat merkenrechten worden toegekend aan de eerste persoon die een merk registreert. Succesvolle merkregistratie geeft je tien jaar lang bescherming op de naam en/of het logo dat je vastlegt. Het verstandigste is om aan merkregistratie ook merkbewaking te koppelen, zodat je makkelijker in de gaten kunt houden of andere inbreuk maken. Indien dat het geval is, kun je daartegen direct bezwaar maken. Buitenlandse ondernemers moeten zich door een merkenadvocaat laten vertegenwoordigen.

Hoe werkt het aanvragen van merkbescherming?

Als je voornemens bent om je merk te registreren in het Verenigd Koninkrijk is het verstandig ten eerste een merkonderzoek te laten uitvoeren. Zo weet je zeker of jouw merk niet al geregistreerd is en dus of het zin heeft de registratie door te zetten. De IPO buigt zich over je aanvraag en zal deze, indien er geen bezwaren bestaan, in de United Kingdom Trademark Journal publiceren. Zo raken derden van jouw intentie op de hoogte. Men heeft twee maanden de tijd om bezwaar te maken. Gebeurt dit niet, dan ontvang je een digitaal certificaat.

Wat zijn de geldende regels voor merkregistratie?

Een aanvraag tot merkregistratie dien je niet zomaar in. Het merk moet uniek zijn en mag uit woorden, geluiden, kleuren, logo’s of een combinatie daarvan bestaan. Ook gelden er nog andere regels en beperkingen, zoals het feit dat je merk niet op vlaggen, schilden of keurmerken mag lijken. Ook mag het niet beledigend of pornografisch van aard zijn. Daarnaast mag een merk niet te beschrijvend zijn en ook niet misleidend. 

Verlenging van merkbescherming

Is je aanvraag tot merkbescherming door de UKPTO goedgekeurd, dan geldt een merkbescherming voor een duur van tien jaar, met terugwerkende kracht ingaand op de datum van de aanvraag. Het merk kan onbeperkt verlengd blijven worden. Ook verlengingstermijnen duren tien jaar. Verlengingsaanvragen dien je vanaf zes maanden voor tot zes maanden na de einddatum van een lopende termijn in. Wel is het belangrijk dat je je merk daadwerkelijk op het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk gaat gebruiken. Doe je dit vijf jaar na de registratie nog niet, dan kan het worden opgeheven.

Waar kun je Europese merkbescherming krijgen?

Sinds 1 januari 2021 maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de Europese Unie. Wil je je merk wel binnen de Unie laten registreren, dan wend je je tot het EUIPO. Registratie via dit merkenbureau leidt tot bescherming in alle 27 lidstaten. Britse registraties vraag je enkel nog via het UK IPO aan. Een voordeel daarvan is wel dat je merk daardoor een zelfstandig Brits merk is. Dit betekent dat je het ook mag overdragen of in licentie kunt geven.

Internationale registratie via het Verdrag van Madrid

Registratie via de UK IPO is niet de enige mogelijke route. Je kunt namelijk ook gebruikmaken van het internationale merkensysteem van het Madrid Verdrag, waarvan het Verenigd Koninkrijk nog wel steeds lid is. Dit is een verstandige keuze wanneer je je merk in meerdere landen wereldwijd wilt registreren. Dit pakt dan ook nog eens voordeliger uit. Ben je voornemens je merk nu en in de nabije toekomst enkel op Brits grondgebied aan te bieden, dan volstaat een IPO registratie.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het UKPTO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

UKPTO