fbpx
verkopen op etsy

Verkopen op etsy

Hoe kun je verkopen op Etsy?

Als je gaat verkopen op Etsy, dan is het belangrijk om enkele stappen te volgen om de kans op succes te vergroten. Belangrijkste hierbij is eigenlijk dat je controleert of je jouw merknaam wel mag gebruiken. Dit doe je voordat je de producten laat maken en gaat verkopen, omdat je pas na registratie van het merk zeker weet dat je geen merkinbreuk pleegt en je dus verder kunt met de door jou bedachte naam.

Etsy is een online platform waar kunstenaars, ontwerpers en makers kunnen verkopen. Als je wilt verkopen via Etsy, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Onderzoek en registreer je merk: Voordat je gaat starten, moet je jouw merk onderzoeken op beschikbaarheid en het registreren. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel biedt je geen bescherming. Veel mensen denken dat dit voldoende is, maar dat is niet zo. Met je inschrijving bij de KvK kun je nog gewoon merkinbreuk plegen en dan moet je je naam alsnog veranderen. Ook kan het zijn dat iemand anders die verkoopt via Etsy wel zijn merk geregistreerd heeft en daarvan melding maakt bij Etsy om te zorgen dat jouw account offline gaat. Zonder geldige merkregistratie kun je hier niets aan doen en dan is je business verloren. Als het registreren van je merk geregeld is, kun je verder met de volgende stappen.
 2. Maak een Etsy-account: Ga naar de website van Etsy en meld je aan om een verkoper te worden. Je moet een e-mailadres en wachtwoord opgeven om een account te maken.
 3. Voer je verkopergegevens in: Voer je verkopergegevens in, waaronder je naam, adres en bankgegevens. Dit is nodig om betalingen te kunnen ontvangen als je iets verkoopt.
 4. Maak een verkooplijsting: Voeg een productfoto toe en beschrijf wat je aanbiedt, inclusief de details, de prijs en de verzendkosten. Zorg ervoor dat je een duidelijke en nauwkeurige beschrijving geeft van het product, zodat klanten weten wat ze kopen.
 5. Kies je verzendopties: Kies hoe je je producten wilt verzenden, bijvoorbeeld per post of via een koerierdienst. Je kunt ook aangeven of je internationale verzending aanbiedt.
 6. Bekijk je verkooplijsting: Controleer of je verkooplijsting correct is voordat je hem live zet. Zorg ervoor dat alles klopt en dat de foto’s duidelijk zijn.
 7. Zet je verkooplijsting live: Als je tevreden bent met je verkooplijsting, kun je hem live zetten zodat mensen hem kunnen zien en kopen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verkopen via Etsy tijd en moeite kost. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe producten toe te voegen en actief te zijn op het platform om je verkoop op gang te houden. Het kan ook helpen om samenwerkingen aan te gaan met andere verkopers of influencers om je producten onder de aandacht te brengen.

Wat zijn de kosten voor verkopen op Etsy?

Er zijn een aantal kosten verbonden aan het verkopen via Etsy. Dit zijn de belangrijkste:

 1. Verkoopprovisie: Etsy rekent een verkoopprovisie van 5% van de verkoopprijs van elk product dat je verkoopt. Dit bedrag wordt afgetrokken van de verkoopprijs voordat je de betaling ontvangt.
 2. Verzendkosten: Als je verzendkosten in rekening brengt bij je klanten, moet je deze kosten apart in rekening brengen. Dit geldt ook voor eventuele internationale verzendkosten.
 3. Betalingskosten: Als je betaalt met een creditcard of een andere betaalmethode, kan Etsy kosten in rekening brengen voor de betaling. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de betaalmethode die je gebruikt.
 4. Verkooplijstingkosten: Als je een verkooplijsting wilt maken, moet je een klein bedrag betalen. Dit bedrag wordt alleen in rekening gebracht als je een product verkoopt, en het wordt afgetrokken van de verkoopprijs voordat je de betaling ontvangt.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten alleen in rekening worden gebracht als je iets verkoopt via Etsy. Als je geen verkoop hebt, betaal je geen kosten. Het is aan te raden om de kosten van verkopen via Etsy in aanmerking te nemen voordat je besluit om te verkopen op het platform.

Hoe kun je verkopen via Etsy opschalen?

Als je wilt opschalen met het verkopen via Etsy, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Maak een professioneel uitziend merk: Als je wilt opschalen, is het belangrijk om een professioneel uitziend merk te creëren. Dit betekent dat je duidelijke merkwaarden hebt, een professioneel logo en productfoto’s en een duidelijke en aantrekkelijke verkooplijsting. Door een professioneel uitziend merk te creëren, kun je vertrouwen opbouwen bij klanten en je onderscheiden van andere verkopers op Etsy.
 2. Zoek naar groeikansen: Zoek naar manieren om je business te laten groeien, bijvoorbeeld door nieuwe productlijnen toe te voegen, internationale verzending aan te bieden of samenwerkingen aan te gaan met andere verkopers of influencers. Door naar groeikansen te zoeken, kun je je business op nieuwe manieren laten groeien.
 3. Investeer in marketing: Als je wilt opschalen, is het belangrijk om te investeren in marketing. Dit kan betekenen dat je advertenties plaatst op sociale media, e-mail nieuwsbrieven verstuurt of samenwerkt met influencers om je producten onder de aandacht te brengen. Door te investeren in marketing, kun je je bereik vergroten en meer klanten aantrekken.
 4. Maak gebruik van Etsy-tools: Etsy heeft een aantal tools beschikbaar voor verkopers die willen opschalen, zoals een professioneel verkooppakket, integraties met andere platformen en hulpmiddelen voor het beheren van je verkoop. Door gebruik te maken van deze tools, kun je je business efficiënter beheren en het opschalen gemakkelijker maken.
 5. Blijf leren en innoveren: Als je wilt opschalen, is het belangrijk om te blijven leren en te innoveren. Dit betekent dat je regelmatig nieuwe producten toevoegt, je marketingstrategie aanpast en zoekt naar nieuwe manieren om je business te laten groeien. Door te blijven leren en te innoveren, kun je blijven groeien en vooruit gaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat het opschalen van een business tijd, moeite en planning vereist. Het is aan te raden om met een goed doordacht plan te werken en om regelmatig te evalueren wat werkt en wat niet, zodat je gerichter kunt werken.

Kan je als particulier verkopen op Etsy?

Ja, particulieren kunnen verkopen op Etsy. Het is een online platform waar kunstenaars, ontwerpers en makers producten kunnen verkopen aan klanten over de hele wereld. Als je wilt verkopen op Etsy, moet je een account aanmaken en verkopergegevens invoeren, waaronder je naam, adres en bankgegevens. Vervolgens kun je producten toevoegen aan je verkooplijsting en deze live zetten zodat mensen ze kunnen zien en kopen.

Het is belangrijk om te onthouden dat er bepaalde regels zijn waaraan verkopers op Etsy moeten voldoen. Zo mogen verkopers bijvoorbeeld geen producten verkopen die verboden of gereglementeerd zijn, en ze moeten zich houden aan de verkoopvoorwaarden van Etsy. Als je wilt verkopen op Etsy, is het aan te raden om deze regels zorgvuldig te lezen en na te leven om problemen te voorkomen.