fbpx
Merkregistratie Bulgarije

Merkregistratie Bulgarije

Online je merk registreren in Bulgarije
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Bulgarije binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Bulgarije in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Bulgarije

Hoe werkt een merkregistratie in Bulgarije?

In Bulgarije is het deponeren van je merknaam noodzakelijk om op bescherming ervan te kunnen rekenen. Er geldt namelijk een first-to-file jurisdictie, wat indiceert dat enkel het gebruik van een merk op dit grondgebied onvoldoende is. Merkregistratie in Bulgarije regel je via het Bulgaarse patentenbureau en geldt voor het gehele Bulgaarse grondgebied. Gezien het feit dat Bulgarije tevens lid is van de Europese Unie en ondertekenaar is van het Madrid Verdrag, zijn Europese en Internationale registraties via respectievelijk de EUIPO en de WIPO ook mogelijk.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Bulgarije?

De kosten van merkregistratie in Bulgarije  starten bij €1044,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Vertegenwoordiging van buitenlandse aanvragers van merkbescherming

Aanvragers van merkbescherming kunnen zowel Bulgaarse natuurlijke en rechtspersonen als buitenlandse natuurlijke en rechtspersonen zijn. Buitenlandse aanvragers dienen zich wel altijd te laten vertegenwoordigen. Aanvragen kunnen zowel per e-mail als per fax of via het elektronische systeem worden ingediend. Voor een zo soepel mogelijke start van de procedure wordt het laatste aanbevolen.

Wat is de start van de registratieprocedure?

Wanneer je een aanvraag voor merkbescherming indient bij het Bulgaarse patentenbureau, dient deze van alle noodzakelijke informatie te zijn voorzien: naam en adres, representatie van het merk en een lijst van goederen en diensten. Bij het ontbreken van één element neemt men je aanvraag niet in behandeling. Voldoet je aanvraag aan de vereisten, dan voert men deze in het register in. Binnen een maand na de betaling van de kosten voeren experts een formeel onderzoek uit. In het geval van eventuele gebreken krijg je een maand te tijd om deze te herstellen.

Verder onderzoek en bezwaarperiode

Binnen twee maanden na afronding van de formele onderzoeksronde vindt publicatie in de Bulgaarse handelsgazette plaats. Ondertussen voert een expert onderzoek naar absolute weigeringsgronden uit. Worden er obstakels geïdentificeerd, dan krijg je twee maanden de tijd om deze te herstellen. Tevens gaat na publicatie in de handelsgazette een bezwaarperiode van drie maanden in. Derden kunnen in beroep gaan wanneer zij van mening zijn dat bescherming van jouw merk in strijd is met eerder door hen verkregen rechten.  Bij internationale registraties via het Madrid Systeem mogen bezwaren pas tussen de zesde en negende maand na de publicatie in de handelsgazette worden ingediend.

Hoe werkt het deponeren van een gecombineerd merk?

Wanneer een merk uit zowel een woordelement als een beeldelement bestaat, spreken we van een gecombineerd merk. De merkbescherming die door het Bulgaarse patentenbureau wordt afgegeven na het succesvol doorlopen van de procedure, geldt uitsluitend voor deze exacte combinatie van elementen. Wens je één of meer elementen ook los voor jouw commerciële doeleinden te gebruiken, dan is nog eens een aparte registratie raadzaam. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat derden deze gaan inzetten voor hun eigen commerciële activiteiten.

Waar kun je je merkbescherming verlengen?

Eenmaal geregistreerd geniet jouw merk in Bulgarije een bescherming met een duur van tien jaar. Deze periode gaat met terugwerkende kracht in op de aanvraagdatum. Merkbescherming kan onbepaald worden verlengd en geschiedt wederom via het Bulgaarse patentenbureau. Ook verlengingen zijn tien jaar geldig. Je kunt deze vanaf zes maanden voor tot zes maanden na de einddatum van de lopende termijn aanvragen. In de respijtperiode zijn hier hogere kosten aan verbonden.

Waarom moet je je merk gebruiken?

Om je merk in Bulgarije te registreren, hoef je deze op het moment van aanvraag nog niet actief in gebruik te hebben. Gebruik je deze vijf jaar na de registratiedatum nog niet, dan ontstaat het risico op annulering van je merkbescherming op grond van inactiviteit oftewel non-gebruik. Het Bulgaarse patentenbureau voert hiernaar enkel onderzoek uit indien hiertoe door derden wordt verzocht. Wordt je merk om deze reden geannuleerd, dan gaat de opheffing in vanaf de aanvraagdatum van dit betreffende onderzoek.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het Bulgaarse patenten en merkenbureau krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Bulgaarse patentenbureau