fbpx
Merkregistratie Verenigde Arabische Emiraten

Merkregistratie Verenigde Arabische Emiraten

Online je merk registreren in de Verenigde Arabische Emiraten
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in de Verenigde Arabische Emiraten binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in de Verenigde Arabische Emiraten in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Verenigde Arabische Emiraten

Hoe werkt een merkregistratie in de Verenigde Arabische Emiraten?

Net als in de meeste andere landen geldt ook voor dit land dat de exclusieve merkrechten worden afgegeven aan de persoon of het bedrijf dat dit merk als eerste registreert. Dit noemen we ook wel een first-to-file jurisdictie. Of en op welke schaal je jouw merk binnen de zeven emiraten reeds hebt gebruikt, speelt geen rol van belang.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in de Verenigde Arabische Emiraten?

De kosten van merkregistratie in de Verenigde Arabische Emiraten starten bij €2835,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het aantal klassen waarin je wil registreren, want in de VAE en daarmee Dubai, wordt geregistreerd per klasse.

Wat je moet weten

Waar kun je merkbescherming in de Verenigde Arabische Emiraten realiseren?

Een merk deponeren in de Verenigde Arabische Emiraten en daarmee dus ook Dubai kan enkel middels de nationale procedure. Je wendt je dan tot de IPOUAE, wat het handelsmerkendepartement van het Ministerie van Economie is. Het uitbreiden van een internationale registratie via de WIPO is in dit land niet mogelijk; de Verenigde Arabische Emiraten behoren namelijk nog niet tot de ondertekenaars van het Madrid Verdrag. De verwachting is dat het land het Verdrag aan het eind van 2021 of het begin van 2022 zal tekenen.

Wat is niet mogelijk om in de Verenigde Arabische Emiraten te registreren?

Behalve het feit dat jouw merk onderscheidend moet zijn ten opzichte van andere merken en niet te beschrijvend of misleidend mag zijn (de absolute gronden voor toekenning van merkregistratie), gelden in het land ook nog andere regels. Zo mogen publieke symbolen zoals vlaggen niet worden opgenomen. Hetzelfde geldt voor de halve maan. Tevens zijn namen of titels van derden niet toegestaan, net als jegens openbare zeden en religies aanstootgevende elementen.

Ook kunnen merken voor alcohol en varkensvlees niet worden geregistreerd.

Hoe lang is een merkregistratie in de Verenigde Arabische Emiraten geldig?

Heb je een merk kunnen deponeren in de Verenigde Arabische Emiraten, dan is deze tien jaar lang geldig. Dit betekent niet dat je merk daarna komt te vervallen; middels een eenvoudige verlengingsaanvraag kun je de merkbescherming weer voor tien jaar voortzetten. Dit kan onbeperkt. Verlengingen kun je al vanaf twaalf maanden voor het eind van de lopende termijn aanvragen. Er geldt na de einddatum nog een respijtperiode van zes maanden.

Waarom moet je een handelsmerk na het deponeren gebruiken?

Na het vastleggen van je merk in de Verenigde Arabische Emiraten mag deze enige tijd, maar niet onbeperkt ongebruikt blijven. Gebruik je je merk vijf jaar na registratie nog niet, dan hebben derden het recht om dit bij de IPOUAE kenbaar te maken en een onderzoek aan te vragen. Meestal gebeurt dit omdat deze ondernemers interesse hebben in het gebruik van ditzelfde handelsmerk. Of er daadwerkelijk een vervallenverklaring wordt afgegeven, is situatieafhankelijk.

Hoe werkt de lokale registratieprocedure?

Na een trademark search dien je je aanvraag digitaal in bij de IPOUAE en betaal je de onderzoekskosten. Experts van het handelsmerkendepartement toetsen je merk vervolgens op tal van vereisten zoals het onderscheidend vermogen ervan, maar ook of deze wellicht in strijd is met de in het land geldende regelgeving. Bij goedkeuring vindt publicatie in de officiële handelsgazette én twee lokale kranten plaats. Vanaf de publicatiedatum geldt een oppositieperiode van een maand. Vindt er geen oppositie plaats, dan ontvang je een certificaat dat voorzien is van jouw unieke registratienummer.

Hoe kun je een gecombineerd handelsmerk het beste beschermen?

Wanneer je handelsmerk uit zowel een woord- als een beeldelement bestaat, geldt de merkbescherming voor deze exacte samenstelling. Wil je een of beide elementen ook apart kunnen gebruiken en op dezelfde bescherming tegen inbreuk kunnen rekenen? Dan dien je voor dat losse element een aparte aanvraag in. Doe je dit niet, dan kunnen derden ook gebruikmaken van dit deel van jouw handelsmerk. Indien je hiertegen bezwaar maakt, heeft dit enkel kans van slagen wanneer de producten en/of diensten van de tegenpartij hetzelfde zijn als die van jou of daar zeer sterk op lijken.  

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het IPOUAE krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

IPOUAE