fbpx

Merkregistratie Amazon

Online je merk registreren voor Amazon
Z

Snelste manier voor merkregistratie Amazon

Z

Inschrijvingsnummer binnen 1 à 2 dagen

Z

Gratis merkonderzoek altijd inbegrepen

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren voor Amazon in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Deze bekende e-commerce aanbieders gingen je voor...

lifegoods
karsten
whisiskey
Merkregistratie Amazon

Waarom is een merkregistratie voor Amazon nodig?

Een merkregistratie geeft je bij Amazon privileges. Zo krijg je de beschikking over extra tools, die ervoor zorgen dat jij jouw merk kunt opbouwen en het kunt beschermen om de beste klantbeleving te bieden.

Als jouw merk geregistreerd is, dan mag je A+ content plaatsen, kun je gesponsorde advertenties aanmaken waardoor je beter zichtbaar wordt en krijg je de beschikking tot je eigen winkel op het platform via Amazon Stores.

Ook kun je met Amazon-merkanalyse meer inzicht verkrijgen, zoals zoektermen en klantgedrag op basis waarvan je keuzes kunt maken.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie voor Amazon?

De kosten van merkregistratie voor Amazon starten bij €475,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een merk in de Benelux, EU of internationaal en in hoeveel klassen het merk wordt ingeschreven.

Wat je moet weten

Wat is het verschil tussen Amazon Brand Registry en merkregistratie?

Amazon Brand Registry is het eigen systeem van Amazon waarin zij bijhouden welke merken geregistreerd zijn in de officiële merkenregisters van de betreffende landen waar verkocht wordt.

Om toegang te krijgen tot Amazon Brand Registry en de bijbehorende tools, is dus een registratie nodig in de Benelux, EU of bijvoorbeeld de Verenigde Staten als je ook daar wilt verkopen.

Waar moet je op letten als je jouw merk gaat registreren voor Amazon?

Een merkregistratie in de Benelux is voldoende voor Amazon. In het verleden was registratie in de EU nodig, maar als je alleen maar verkoopt in de Benelux, dan is dat niet direct meer verplicht.

Om zeker te weten dat je de naam mag gebruiken en dus ook buiten het platform geen gedonder krijgt en bijvoorbeeld wordt aangesproken vanwege merkinbreuk, is het verstandig om het merk wel voor de Europese Unie te registreren als je buiten België, Nederland en Luxemburg je producten verkoopt en levert.

Voordeel aan de Benelux is dat een spoedregistratie mogelijk is. Hierdoor heb je binnen enkele dagen het inschrijvingsbewijs dat nodig is voor Amazon. Een merk moet ingeschreven zijn, een aanvraag is – in tegenstelling tot bol.com – niet voldoende.

Hoe werkt de procedure voor registratie?

Merkregistratie voor Amazon werkt in vijf stappen, namelijk:

 1. Merkonderzoek
 2. Merk deponeren
 3. Publicatie merk
 4. Oppositietermijn
 5. Inschrijving merk

Merkregistratie via de spoedprocedure werkt als volgt:

 1. Merkonderzoek
 2. Merk deponeren
 3. Inschrijving merk
 4. Oppositietermijn en inhoudelijke toetsing
 5. Definitieve registratie

Welke voordelen biedt registratie van je merk voor Amazon?

Je merk registreren voor Amazon geeft je de volgende voordelen:

 • A+ content
 • Bereik vergroten met advertenties
 • Eigen winkel via Amazon Stores
 • Toegang tot big data
 • Accurate productvermeldingen
 • Proactieve merkbescherming

Tot slot kan je buiten de geautomatiseerde bescherming ook gebruik maken van de door Amazon ontwikkelde tools waarmee je zelf merkinbreuk kunt opsporen en kunt melden.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot bij het BOIP en EUIPO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Merk registreren Amazon