fbpx
Merk registreren Spanje

Merkregistratie Spanje

Online je merk registreren in Spanje
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Spanje binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Spanje in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merkregistratie Spanje

Hoe werkt een merkregistratie in Spanje?

In Spanje is het noodzakelijk je merk te registreren om er de volledige rechten over te verkrijgen. Er geldt een first-to-file jurisdictie. Geregistreerde merken zijn ook geldig op de Canarische eilanden en in Ceuta en Melilla (Spaanse enclaves aan de Noord-Afrikaanse kust). Net als in andere landen is het onderscheidend vermogen van een merk een essentieel criterium voor toekenning van merkbescherming. Alhoewel gebruik van het merk voorafgaand aan je aanvraag niet noodzakelijk is, kan het wel helpen wanneer er sprake is van eventuele bezwaren op basis van gebrekkig onderscheidend vermogen. 

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Spanje?

De kosten van merkregistratie in Spanje starten bij €334,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. 

Wat je moet weten

Waar kun je je merk in Spanje laten vastleggen?

Voor het vastleggen van een handelsmerk wend je je tot de OEPM, het Spaanse patent- en merkenkantoor. Naast de directe nationale procedure bestaan er nog twee andere mogelijkheden. Gezien het feit dat Spanje onderdeel uitmaakt van de Europese Unie, is ook een EUTM-aanvraag mogelijk. Deze dien je in bij de EUIPO, die de kantoren van alle -op het moment van schrijven 27- EU-landen omvat. Spanje is ook lid van het Madrid Verdrag, wat internationale uitbreiding via het Madrid Systeem voor dit land ook mogelijk maakt.

Wat is de procedure?

Dien je je aanvraag in bij de OEPM, dan geeft dit kantoor direct een tijdelijke bescherming af. Vanaf dat moment wordt het voor derden al onmogelijk om jouw merk te gebruiken. Nadat bepaald is of jouw merk aan alle vereisten voldoet, vindt publicatie plaats in het Spaanse bulletin voor industrieel eigendom. Derden krijgen twee maanden de tijd om eventueel bezwaar in te dienen. Bestaat er geen verzet wegens sterk gelijkende merken die reeds eerder bestonden, dan is de registratie en dus ook de merkbescherming officieel. Het gehele traject duurt, mits er geen bezwaar plaatsvindt, ongeveer vijf maanden.

Waarom moet je extra alert zijn bij gecombineerde merken?

Een gecombineerd handelsmerk is een handelsmerk dat uit een woordelement en een logo bestaat. Krijg je merkbescherming, dan geldt deze enkel voor de specifieke combinatie van beide, zoals je bij je aanvraag hebt aangegeven. Wil je de elementen ook los van elkaar gebruiken voor je commerciële activiteiten in Spanje? Dan wordt het sterk aanbevolen om deze ook los te registreren. Doe je dit niet, dan ontstaat het risico dat een derde deze elementen voor zijn producten of diensten gebruikt. Bezwaren hiertegen hebben alleen kans van slagen wanneer deze goederen erg op die van jou lijken.

Moet ik mijn merk direct gaan gebruiken?

Dien je een aanvraag tot merkregistratie in Spanje in, dan hoef je je merk nog niet in gebruik te hebben. Dit hoef je ook niet direct na registratie te doen. Ondanks dat deze voorwaarde niet bestaat, kun je je merk niet langer dan vijf jaar na vastlegging ervan ongebruikt laten. Doe je dit wel, dan kan deze op initiatief van derden worden geannuleerd. Bovendien moet het gebruik op commerciële schaal plaatsvinden. Om dit te kunnen bewijzen, moet je zaken als facturen, prijslijsten en labels kunnen overleggen.

Hoe werkt het verlengen van een beschermd merk?

Om bescherming van je handelsmerk te verlengen, wend je je tot dezelfde instantie waar je ook je aanvraag hebt gedaan: op nationaal niveau is dit de OEPM. Verlengingen geeft men af voor wederom een periode van tien jaar. Je kunt deze onbeperkt aanvragen. Verzoeken tot verlenging dien je vanaf zes maanden voor de einddatum tot zes maanden na de einddatum (respijtperiode) in. In de respijtperiode betaal je aanvullende kosten.

Nationaal, Europese Unie of Internationaal?

Een nationale Spaanse merkregistratie is enkel geldig voor Spanje. De kosten liggen relatief hoog, wanneer je deze vergelijkt met registraties die op Europees of internationaal niveau worden afgegeven. De Europese merkregistratie geldt voor alle 27 landen van de Europese Unie en vergt ook geen basisregistratie. Voor een Internationale Registratie is een Benelux of Europese registratie verplicht. Je kunt deze in de toekomst met andere landen uitbreiden.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het OEPM krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

OEPM