fbpx
Merkregistratie India

Merkregistratie India

Online je merk registreren in India
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in India binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in India in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren India

Hoe werkt een merkregistratie in India?

In de nieuwste en sinds 1999 geldende Indiase handelswet is vastgelegd dat het gebruik van een merk tot enkele rechten leidt. Om er echter zeker van te zijn dat je op volledige bescherming kunt rekenen, laat je deze via de Indian Trade Marks Registry op basis van de Nice classificatie registreren. Dit bureau valt onder de patenten-, ontwerp- en handelsmerkenautoriteit van het land.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in India?

De kosten van merkregistratie in India starten bij €323,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Waarom moet je je merk in India laten vastleggen?

Wanneer jouw merk in India is geregistreerd, heb je het exclusieve recht om het te gebruiken. Dit is erg belangrijk, want alleen zo kun je juridische procedures starten indien je onverhoopt het slachtoffer wordt van inbreuk. Het wordt ook zeer sterk aanbevolen om dit na een registratie te laten monitoren. Als eigenaar van een geregistreerd merk in India kun je ook voorkomen dat anderen een merk vastleggen dat erg veel lijkt op of hetzelfde is als die van jou. Verwarring bij je consumenten wil je namelijk te allen tijde voorkomen.

Het belang van een goed merkonderzoek in India

Tijd en geld steek je het liefst pas in een registratieprocedure wanneer je weet dat deze een redelijke kans van slagen heeft. Daarom is het belangrijk een merkonderzoek te laten uitvoeren, zodat je kunt nagaan of jouw merk of een zeer sterk daarop lijkend merk reeds bestaat. Door je ervan te verzekeren dat dit niet zo is, omzeil je al een van de grootste obstakels binnen de registratieprocedure. Dit neemt niet weg dat derden in een later stadium alsnog bezwaar kunnen maken tegen jouw aanvraag.

Hoe werkt de exacte procedure rondom merkbescherming in India?

Wie merkbescherming aanvraagt in India, doorloopt een gestructureerd stappenplan. Ten eerste begint het onderzoeksteam met zijn eigen trademark search. Ook wordt getoetst of jouw merk niet te algemeen, beschrijvend of verwarrend is. Na het succesvol doorlopen van deze fase publiceert men jouw verzoek tot registratie in de Indian Trademark Journal. Derden krijgen vervolgens 120 dagen de tijd om eventueel bezwaar te maken. Gebeurt dit niet, dan ontvang je een certificaat.

Wat is de regelgeving na registratie?

Je registreert je merk in India omdat je de intentie hebt deze daadwerkelijk te gebruiken. Gebruik je jouw geregistreerde merk echter na vijf jaar nog niet, dan loop je het risico op annulering daarvan. Dit gebeurt niet automatisch, maar op verzoek van derden. Annulering leidt tot het verliezen van alle rechten op het handelsmerk. Je handelsmerk moet je overigens op precies dezelfde manier gebruiken zoals je bij de aanvraagprocedure hebt aangegeven. Aanpassingen verplichten je tot een nieuwe aanvraag.

Waar kun je je merkbescherming verlengen?

Een India geregistreerd heeft met terugwerkende kracht vanaf de aanvraagdatum een geldigheid van tien jaar. Je kunt deze periode onbeperkt voor een periode van tien jaar verlengen. Na elke verlenging ontvang je van de Indiase Trade Marks Registry een nieuw certificaat. Verlengingsaanvragen kun je vanaf zes maanden voor de einddatum indienen. Ook geldt er een respijtperiode van twaalf maanden. Wanneer deze periode wordt overschreven, zal je merk direct ongeldig worden verklaard.

India en het Madrid Systeem

Het indienen van een aanvraag tot merkbescherming in India hoeft niet per se direct via de Indian Trade Marks Registry te geschieden. Wanneer je van plan bent je commerciële activiteiten naar nog meer landen buiten Europa uit te breiden, ligt een internationale registratie via het Madrid Systeem meer voor de hand. Je stuurt je aanvragen dan naar het hoofdkantoor van de WIPO in Genève, die het na een eerste toetsing doorstuurt naar de merkenautoriteiten van de verschillende landen, waaronder India. Om dit te doen, heb je een Benelux of Europese registratie als basis nodig.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het Indian Trade Marks Registry krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Indian Trade Marks Registry