fbpx
Merkregistratie Kroatië

Merkregistratie Kroatië

Online je merk registreren in Kroatië
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Kroatië binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Kroatië in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merk registreren Kroatië

Hoe werkt een merkregistratie in Kroatië?

Net als in de meeste andere landen wordt merkbescherming op basis van een first-to-file jurisdictie afgegeven. Dit wil zeggen dat je merkbescherming verkrijgt wanneer je de eerste bent die het merk registreert. Het al dan niet commerciële gebruik van je product of dienst is daarop niet van invloed. Dit neemt niet weg dat dit laatste wel degelijk nuttig is; door je merk te gebruiken, verklein je de kans op bezwaar wegens tekortschietend onderscheidend vermogen aanzienlijk. In Kroatië vraag je merkbescherming voor je producten en diensten op basis van de internationale Nice Classificatie aan.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Kroatië?

De kosten van merkregistratie in Kroatië starten bij €780,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag. In het geval van een internationaal depot, kan het veel goedkoper, maar dat is alleen aantrekkelijk als meteen in meer landen of in meerdere klassen geregistreerd wordt.

Wat je moet weten

Waar kun je in Kroatië je merk deponeren?

Ben je specifiek geïnteresseerd in het aanbieden van je producten en/of diensten op de Kroatische markt, dan wend je je voor merkbescherming tot de DZIV. Dit is het Kroatische bureau voor intellectueel eigendom. Heb je de ambitie om ook in andere Europese landen actief te zijn? Dan deponeer je je merk bij de EUIPO in Alicante. Je vraagt dan een EUTM registratie aan, die je bescherming in alle 27 landen van de Europese Unie tegelijk geeft. Omdat Kroatië ondertekenaar van het Madrid Verdrag is, is tot slot Internationale Registratie via de WIPO mogelijk.

Wat is de procedure voor merkregistratie in Kroatië?

Het deponeren van je merknaam in Kroatië verloopt volgens vaste stappen. De eerste te nemen stap is het inleveren van de benodigde documenten, samen met essentiële persoonlijke gegevens. Tevens draag je zorg voor de betaling, welke een voorwaarde is voor de start van het onderzoek. De DZIV voert vervolgens een formeel onderzoek uit, waarbij het onder andere nagaat of alle benodigde informatie daadwerkelijk aanwezig is.

Toetsing op absolute gronden en bezwaarperiode

Na afronding van het formele onderzoek start het inhoudelijke onderzoek. De inhoudelijke toetsing betreft een toetsing op absolute gronden. Zo wordt er onder andere onderzocht of een merk of een zeer gelijkende variant daarvan reeds is ingeschreven. Wanneer je merk aan alle strakke richtlijnen voldoet, publiceert men deze in de gazette van het merkenbureau. Andere ondernemers hebben na de publicatie drie maanden de tijd om bezwaar te maken. Dit kunnen zij doen wanneer ze van mening zijn dat het vastleggen van jouw merk inbreuk op hun eerder verworven rechten betekent.

Een registratieprocedure van negen tot twaalf maanden

Als ondernemer wil je graag weten waar je aan toe bent en hoop je op een zo snel mogelijke afronding van de registratieprocedure. Indien er geen bezwaar plaatsvindt, moet je rekenen op een termijn van negen tot twaalf maanden. De merkbescherming die daarna wordt afgegeven, gaat desondanks met terugwerkende kracht in, vanaf de datum waarop je de aanvraag indiende. Dit lijkt in je nadeel te werken, maar feitelijk zorgt dit systeem ervoor dat later aangevraagd, maar sneller afgeronde aanvragen de registratie van jouw merk geen strobreed in de weg leggen.

Hoe werkt het met gecombineerde merken?

Om losse elementen van een gecombineerd merk ook zorgeloos voor jouw commerciële activiteiten te kunnen gebruiken, is het verstandig deze in een aparte procedure nog eens te registreren. Doe je dit niet, dan staat het andere ondernemers of kwaadwillenden vrij om deze ook te gebruiken. Dit kan je flinke financiële nadelen, maar ook bezoedeling van je naam opleveren. Zonder registratie heb je juridisch geen stok om mee te slaan. Een uitzondering op die regel is de situatie wanneer dezelfde of zeer sterk lijkende goederen of diensten door een derde worden aangeboden.

Waarom moet je je merk elke tien jaar verlengen?

Een gedeponeerd merk heeft een geldigheid van tien jaar. Dit is in het Verdrag van Madrid vastgelegd. Daarom moet je deze elke tien jaar verlengen. In Kroatië kan dit vanaf twaalf maanden voor de einddatum tot zes maanden daarna. In de respijtperiode betaal je hogere kosten. Het is bovendien van belang dat je merk vijf jaar na zijn registratie op commercieel niveau wordt gebruikt om zo het risico op opheffing wegens inactiviteit te voorkomen.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot DZIV krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

Merk vastleggen Kroatië