fbpx
merk registreren Brazilië

Merkregistratie Brazilië

Online je merk registreren in Brazilië
Z

Gratis onderzoek altijd inbegrepen

Z

Merk registreren in Brazilië binnen 1 dag

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 24 uur

Z

100% geoptimaliseerde beschermingsomvang

Je merk registreren in Brazilië in 3 stappen

Online

Online regelen

Volg de stappen van de registratietool waarbij je zelf de beschermingsomvang kunt optimaliseren en registreer je merk zelf online in 1 minuut.

Geen account nodig

Geen account nodig

Het is niet nodig om een account aan te maken, je kunt eenvoudig de klassen kiezen en vervolgens online de betaling doen om de registratie af te ronden.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
Merkregistratie Brazilië

Hoe werkt een merkregistratie in Brazilië?

Bij merkregistratie in Brazilië is het noodzakelijk om de goederen en diensten die je aanbiedt, volgens de tiende editie van de Nice Classificatie in te delen. Als je een merk wilt registreren in Brazilië dan moet je er rekening mee houden dat dit proces erg traag verloopt. Van de aanvraag tot het moment van officiële registratie verstrijkt er doorgaans drie jaar.

tijd

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.
resultaat

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

Wat zijn de kosten voor merkregistratie in Brazilië?

De kosten van merkregistratie in Brazilië starten bij €911,-. Het tarief hangt hierbij wel af van het antwoord op de vraag of je kiest voor een nationale of internationale merkaanvraag.

Wat je moet weten

Waarom moet je je merk in Brazilië vastleggen?

Een merk is een symbool waarmee je jouw producten en/of diensten van die van concurrenten onderscheidt. Je kunt jezelf beter positioneren in de markt, doordat je herkenbaar bent voor je klanten en ook opvalt voor potentiële nieuwe klanten. Is je merk volgens de geldende wetgeving geregistreerd in Brazilië, dan ben je de enige die het exclusieve recht op het gebruik ervan heeft. Dit betekent bescherming tegen derden die dit merk ook zouden willen gebruiken.

Waar kun je merkbescherming in Brazilië regelen?

In dit land geldt, dat rechten op handelsmerken enkel worden erkend wanneer deze via de INPI, het Braziliaanse nationale instituut voor industrieel eigendom, zijn geregistreerd. Naast registratie op nationaal niveau behoort ook een internationale registratie tot de mogelijkheden. Brazilië behoort tot de lidstaten van het Madrid Verdrag, waardoor uitbreiding van een internationale registratie via het Madrid Systeem ook mogelijk is. Dit doe je wanneer je in meerdere landen buiten de Europese Unie commerciële activiteiten wenst uit te voeren en regel je via de WIPO.

Het belang van een goede voorbereiding

Net zoals dat in andere landen ook geldt, is het ook in Brazilië niet toegestaan om merken te registreren die te sterke overeenkomsten vertonen met merken die iemand anders reeds voor zijn goederen of diensten gebruikt. Het is dus belangrijk om voorafgaand aan het indienen van je aanvraag een gedegen onderzoek uit te voeren. Zo voorkom je vertragingen in het toch al lang durende traject. Ook is correcte indeling volgens de laatste editie van de Nice classificatie van uiterst belang.

Hoe werkt de registratieprocedure precies?

Na het uitvoeren van een merkonderzoek dien je het betalingsformulier GRU te voldoen. Dit is een vereiste om aan je aanvraag te beginnen. Mogelijkerwijs worden er gedurende het proces nog andere documenten van je gevraagd. In een eerste stadium onderwerpt de INPI jouw aanvraag aan een toetsing. Vervolgens wordt deze in de Revista da Propriedade Industrial (RPI) gepubliceerd. Derden krijgen vervolgens zestig dagen de tijd om eventueel bezwaar aan te tekenen. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je na een nieuwe betaling het certificaat.

Gecombineerde merken

Wil je een gecombineerd handelsmerk registreren, dat betreft dus een handelsmerk dat uit zowel woordelementen als een logo bestaat, dan geldt de bescherming die je hierop krijgt uitsluitend voor de exacte combinatie daarvan en niet voor de losse elementen. Wil je deze ook zelfstandig beschermd kunnen gebruiken, dan is daarvoor een aparte aanvraag nodig. Regel je dit niet, dan kunnen anderen dit merkelement voor hun producten of diensten gebruiken. Je bezwaar hiertegen maakt alleen kans wanneer hun goederen sterk op die van jou lijken.

Wat is de geldigheid van een beschermd merk?

Als je jouw merk succesvol hebt vastgelegd in Brazilië, dan is de bescherming tien jaar geldig. Natuurlijk kun je deze na verloop van deze termijn verlengen zonder een nieuwe aanvraag. Ook verlengingen geeft men voor tien jaar af. Je aanvraag hiervoor dien je in de laatste twaalf maanden van de lopende termijn in. Ook geldt er een respijtperiode van zes maanden. Let op: gebruik je je merk vijf jaar na registratie in Brazilië nog niet, dan kan de bescherming op initiatief van derden worden opgeheven.

Beste advies

Onze merkengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het INPI krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw merk vlekkeloos verloopt.

INPI