fbpx

Hier vind je al onze artikelen

Exact wat je moet weten, maar dan leesbaar uitgelegd

Uitleg
Verschil merk en handelsnaam

Verschil merk en handelsnaam

Het verschil tussen een merk en handelsnaam is het onderscheiden van de naam van je onderneming en de producten of diensten die je levert.

Copyright

Copyright

Copyright is een soort eigendomsrecht dat de eigenaar van een werk het exclusieve recht geeft dit te verveelvoudigen en te verspreiden.

Bedrijfsnaam bedenken

Bedrijfsnaam bedenken

Een goede bedrijfsnaam bedenken doe je in een paar stappen met deze video en gratis checklist, zodat je zeker weet dat bedrijf een sterke naam krijgt.

Brand protection

Brand protection

Met brand protection kun je optreden tegen online inbreuk op Google Ads, social media, sites als Marktplaats en platformen als Bol en Amazon.

Merkhouder

Merkhouder

Merkhouder Ontdek wie merkhouder kan zijnWat is een merkhouder? De merkhouder is de eigenaar van het merk, dit kan een natuurlijk persoon of rechtspersoon zijn. Daarnaast is het mogelijk dat één merk meerdere houders kent. Het merk kan daarnaast een merknaam,...

Oppositieprocedure

Oppositieprocedure

Oppositieprocedure Gratis ontdekken wat je kansen zijn bij de procedureZij gingen je voorHoe werkt de oppositieprocedure in het merkenrecht? De oppositieprocedure binnen het merkenrecht kent 6 stappen, te weten: Akte van oppositie Mededeling aanvang procedure...

Specialiteitsbeginsel

Specialiteitsbeginsel Wat is het specialiteitsbeginsel? Het specialiteitsbeginsel beperkt de beschermingsomvang van tekens voor de waren en diensten waar het merk voor wordt gebruikt, maar kent een uitzondering voor merken die algemeen bekend zijn. Deze tekens kunnen...

Doorhalingsprocedure

Doorhalingsprocedure Zorg dat je merken waarmee je een conflict hebt, die niet voldoen aan de absolute gronden of die niet worden gebruikt kunt doorhalen en uit het register laat halen. Wat is een doorhalingsprocedure? Een doorhalingsprocedure binnen het merkenrecht...

Bekend merk

Bekend merk Een bekend merk kan optreden tegen houders van merken of overeenstemmende tekens voor niet-soortgelijke waren of diensten. Dit gaat eigenlijk in tegen het basisprincipe van het merkenrecht, namelijk de specialiteitsregel. Wat is een bekend merk? Een bekend...

Merkgebruik

Merkgebruik Wat is merkgebruik? Gebruik van een merk is nodig om te voorkomen dat het vatbaar wordt voor verval. Als je een merk gedurende vijf opeenvolgende jaren niet gebruikt, dan kan dat leiden tot verval op grond van artikel 2.26 lid 2 sub a BVIE. Hoe werkt...

Adverteren merknaam concurrent

Adverteren merknaam concurrent

Adverteren op merknaam concurrent Ontzettend veel bedrijven gebruiken Ads voor adverteren op naam van de concurrent. Dat is vervelend en kan ontzettend veel omzet kosten. Wij gaan je daarom uitleggen wanneer het is toegestaan en wanneer je er tegen kunt optreden. Hoe...

I-depot

I-depot

I-depot Je i-depot registreren in 3 stappenKies een naam voor jouw idee, concept of werk, zodat je dit makkelijk kunt gebruiken in communicatie met bijvoorbeeld...

Onderscheidend vermogen merk

Onderscheidend vermogen merk

Onderscheidend vermogen merk Onderscheidend vermogen is noodzakelijk om een merk rechten te kunnen geven. Als het niet onderscheidend is, dan zal registratie worden geweigerd en ontstaat geen merkenrecht. Wat is de betekenis? De betekenis van onderscheidend vermogen...

Slogan registreren

Slogan registreren

Een slogan registreren gebeurt minder vaak dan het vastleggen van een merk, maar kan wel heel belangrijk zijn. Als je een slogan wilt registreren moet je aan dezelfde eisen voldoen als bij het vastleggen van een merk.

Artiestennaam

Artiestennaam

Je artiestennaam vastleggen is een belangrijke stap als je nationaal of internationaal artiest bent en een merk wilt opbouwen. Bijvoorbeeld omdat je naast muziek ook merchandise of kleding wilt verkopen.

Vormmerk

Vormmerk

Vormmerk Een vormmerk is een manier om de vorm als merk te beschermen. Dat klinkt logisch, maar hiervoor moet wel aan bepaalde eisen worden voldaan. Anders dan een beeldmerk of woordmerk, is een vormmerk namelijk niet zomaar te verkrijgen. Er komt meer bij kijken dan...

Exploitatierechten

Exploitatierechten

Exploitatierechten helpen je als uitvoerend kunstenaar, muziek- en filmproducent en omroeporganisatie om te bepalen of je product mag worden geëxploiteerd.

Merkbescherming

Merkbescherming

Merkbescherming is de manier om jouw merk te beschermen. Voorkom hoge kosten en schakel ons in voor jouw merkbescherming in Benelux, Europa en wereldwijd.

Beeldmerk

Beeldmerk

Beeldmerk registreren? Voorkom hoge kosten bij het vastleggen en zorg dat anderen er vanaf blijven door het beschermen van jouw beeldmerken.

Naburige rechten

Naburige rechten

Verwante rechten of naburige rechten zijn familie van het auteursrecht. Onze specialisten leggen naburige rechten graag uit zodat je weet hoe je er afstand van kunt doen, hoe je het kunt overdragen, maar ook wat een billijke vergoeding is en hoe een licentie werkt.

Idee vastleggen

Idee vastleggen

Idee vastleggen? Voorkom dat anderen er met jouw idee vandoor gaan en laat het beschermen door een van onze specialisten op gebied van ideeën vastleggen.

Merkengemachtigde

Merkengemachtigde

Merkengemachtigde Een merkengemachtigde is gespecialiseerd in onderzoeken en registratie van merken. Met hulp van merkgemachtigden krijg je een sterkere registratie en is de kans op bezwaar en weigering stukken kleiner. Ook optimaliseert een gemachtigde de...

Nep merkkleding

Nep merkkleding

In dit artikel lees je alles over nep merkkleding. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de risico’s zijn. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe het zit als je een brief hebt ontvangen van een advocaat of als het merk bij je aanklopt.

Logo registreren

Logo registreren

In dit artikel lees je alles over logo registreren. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de kosten zijn. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe het zit met klassen en hoe je het eenvoudig kunt uitbesteden zodat je er geen omkijken naar hebt.

Merkbewaking

Merkbewaking

In dit artikel lees je alles over merkbewaking. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de kosten zijn. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe het zit met klassen en hoe je het eenvoudig kunt uitbesteden zodat je er geen omkijken naar hebt.

Linguïstisch onderzoek

Linguïstisch onderzoek

In dit artikel lees je alles over linguïstisch onderzoek. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat het voor onderzoek is. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe linguïstisch onderzoek werkt en hoe het helpt bij het vastleggen en beschermen van jouw merk.

Merknaam registreren

Merknaam registreren

In dit artikel lees je alles over merknamen. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw merknaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Domeinnaam

Domeinnaam

In dit artikel lees je alles over de domeinnaam. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw domeinnaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Handelsnaam

Handelsnaam

In dit artikel lees je alles over handelsnamen. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw handelsnaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Merkenrecht

Merkenrecht

In dit artikel lees je alles over merkenrecht. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw merknaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Auteursrecht

Auteursrecht

In dit artikel lees je alles over auteursrechten. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je auteursrecht kunt beschermen, vastleggen, overdragen en afkopen.