fbpx

Hier vind je al onze artikelen

Exact wat je moet weten, maar dan leesbaar uitgelegd

Uitleg
Auteursrecht ChatGPT

Auteursrecht ChatGPT

Wie het auteursrecht houdt op ChatGPT teksten is afhankelijk van hoe de tekst generatie tool wordt gebruikt en of je zelf aanpassingen doet.

Copyright

Copyright

Copyright is een soort eigendomsrecht dat de eigenaar van een werk het exclusieve recht geeft dit te verveelvoudigen en te verspreiden.

Brand protection

Brand protection

Met brand protection kun je optreden tegen online inbreuk op Google Ads, social media, sites als Marktplaats en platformen als Bol en Amazon.

Oppositieprocedure

Oppositieprocedure

Ontdek hoe de oppositieprocedure binnen het merkenrecht werkt en hoe je oppositie kunt instellen of wat je kan doen als bezwaar is gemaakt.

Specialiteitsbeginsel

Het specialiteitsbeginsel beperkt de beschermingsomvang van tekens waar het merk voor wordt gebruikt.

Doorhalingsprocedure

Een doorhalingsprocedure starten zorgt dat merken waarmee je een conflict hebt of die niet worden gebruikt kunnen worden doorgehaald.

Bekend merk

Een bekend merk is een teken dat bekendheid geniet bij een aanmerkelijk deel van het publiek waardoor het bredere bescherming geniet.

Merkgebruik

Merkgebruik is nodig om te voorkomen dat het vatbaar wordt voor verval, want als je het vijf jaar niet gebruikt kan het worden doorgehaald.

Adverteren merknaam concurrent

Adverteren merknaam concurrent

Adverteren op de merknaam van een concurrent binnen Google Ads mag, maar check hier of het verstandig is en aan welke regels je moet houden.

I-depot

I-depot

Voorkom met I-depot registreren dat anderen er met jouw concept vandoor gaan en vraag jouw idepot aan, zodat je sterk bewijs in handen hebt.

Slogan registreren

Slogan registreren

Slogan registreren? Regel de beste bescherming tegen lage kosten als je een slogan wilt vastleggen door het als merk te registreren.

Artiestennaam

Artiestennaam

Artiestennaam vastleggen? Voorkom dat anderen meeliften met je succes of er met jouw naam vandoor gaan door het vastleggen van jouw artiestennaam.

Vormmerk

Vormmerk

Voorkom dat je vormmerk wordt geweigerd door te onderzoeken of jouw vormmerk te beschermen is, want vastleggen is bij vormen erg ingewikkeld.

Exploitatierechten

Exploitatierechten

Exploitatierechten helpen je als uitvoerend kunstenaar, muziek- en filmproducent en omroeporganisatie om te bepalen of je product mag worden geëxploiteerd.

Merkbescherming

Merkbescherming

Merkbescherming is de manier om jouw merk te beschermen. Voorkom hoge kosten en schakel ons in voor jouw merkbescherming in Benelux, Europa en wereldwijd.

Beeldmerk

Beeldmerk

Beeldmerk registreren? Voorkom hoge kosten bij het vastleggen en zorg dat anderen er vanaf blijven door het beschermen van jouw beeldmerken.

Naburige rechten

Naburige rechten

Ontdek alles over naburige rechten en check waar je op moet letten als je jouw rechten wil overdragen of er afstand van wil doen.

Idee vastleggen

Idee vastleggen

Idee vastleggen? Voorkom dat anderen er met jouw idee vandoor gaan en laat het beschermen door een van onze specialisten op gebied van ideeën vastleggen.

Merkengemachtigde

Merkengemachtigde

Een merkengemachtigde vergroot de kans op succesvolle registratie aanzienlijk, omdat deze is gespecialiseerd in onderzoek, optimaliseren, en registreren.

Logo registreren

Logo registreren

Logo registreren? Voorkom hoge kosten met de gratis check of je logo nog beschikbaar is voor vastleggen en zorg dat anderen ervan afblijven.

Merkbewaking

Merkbewaking

Merkbewaking voorkomt inbreuk op je merk. Wij controleren continu alle nieuwe registraties zodat je altijd een melding krijgt en er tegen op kunt treden.

Linguïstisch onderzoek

Linguïstisch onderzoek

In dit artikel lees je alles over linguïstisch onderzoek. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat het voor onderzoek is. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe linguïstisch onderzoek werkt en hoe het helpt bij het vastleggen en beschermen van jouw merk.

Merknaam registreren

Merknaam registreren

In dit artikel lees je alles over merknamen. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw merknaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Domeinnaam

Domeinnaam

In dit artikel lees je alles over de domeinnaam. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw domeinnaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Handelsnaam

Handelsnaam

In dit artikel lees je alles over handelsnamen. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je jouw handelsnaam kunt vastleggen, beschermen, overdragen en verkopen.

Auteursrecht

Auteursrecht

In dit artikel lees je alles over auteursrechten. Deze uitgebreide uitleg geeft je inzicht in hoe het in elkaar zit en wat de jurisprudentie inhoudt. Maar natuurlijk wordt ook duidelijk hoe je auteursrecht kunt beschermen, vastleggen, overdragen en afkopen.