fbpx

i-depotI-depot

 

Een i-depot registreren is de manier om jouw idee te beschermen en daarom leggen we je graag uit hoe je bij ons een i-depot kunt aanvragen en wat de kosten daarvan zijn.

 

Wat is een i-depot?

 

Een i-depot is het vastleggen van een idee in het register van het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Met een depot kun je aantonen dat een idee op een bepaald tijd tijdstip en datum bestond. Mocht een andere partij later beweren dat hij de bedenker is van de creatie, dan kan via het depot het tegendeel worden bewezen.

Via een idepot kun je bijvoorbeeld een concept, ontwerp, prototype, film, songtekst, tv-format of scenario vastleggen.

Hoe kun je een i-depot registreren?

 

Je kunt bij ons eenvoudig online jouw i-depot registreren. Dit doe je in drie eenvoudige stappen waarbij je jouw i-depot online kunt aanvragen. Hierbij upload je jouw idee door een uitgebreide omschrijving ervan in te vullen. Uiteraard kun je eventueel ook een afbeelding uploaden die jouw depot goed weergeeft en versterkt.

Jouw i-depot indienen?

Direct online 5 jaar vastleggen voor maar € 95,-

Hoe lang duurt een i-depot aanvragen?

Een i-depot aanvragen duurt maar een paar minuten. Het is een kwestie van het korte stappenplan volgen en uw idee uploaden en versturen naar ons. Zodra dit ontvangen is ontvangt u van ons de factuur en kunnen we overgaan tot het aanvragen van jouw depot.

Wat zijn de kosten van een i-depot registreren?

Een i-depot registreren kost 95 euro. Voor deze kosten is jouw depot vijf jaar geldig. Uiteraard ontvang je van ons een officieel document met registratienummer zodat je altijd online jouw idee kunt opzoeken.

Wat zijn de kosten van een i-depot Benelux aanvragen?

Een i-depot aanvragen voor de Benelux is de standaard en de kosten hiervan bedragen dan ook de hierboven genoemde 95 euro. Ook hier geldt dat jouw depot een geldigheidsduur heeft van vijf jaar. Na deze vijf jaar kun je dit natuurlijk altijd opnieuw indienen en daarmee verlengen.