fbpx

I-depot

In drie eenvoudige stappen jouw concept of idee beschermen…
Z

Bij officiële instantie vastgelegd

Z

100% geheimhoudingsgarantie

Z

Erkend certificaat met datumstempel

Z

Wettig bewijsmiddel

Je i-depot registreren in 3 stappen

Naam geven

Kies een naam voor jouw idee, concept of werk, zodat je dit makkelijk kunt gebruiken in communicatie met bijvoorbeeld fabrikanten of investeerders.

Beschrijf jouw idee

Beschrijf jouw idee in enkele korte zinnen en upload vervolgens de volledige uitgebreide uitwerking ervan door middel van bijvoorbeeld tekst of pdf.

Aanvraag afronden

Rond de aanvraag af en dan zal jouw idee worden vastgelegd. Je ontvangt dan het officiele certificaat hiervan, zodat je altijd kunt bewijzen vanaf wanneer het is vastgelegd,

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander

Wat je moet weten

Een i-depot registreren is de manier om jouw idee te beschermen en daarom leggen we je graag uit hoe je bij ons een i-depot kunt aanvragen en wat de kosten daarvan zijn.

Wat is een i-depot?

Een i-depot is het vastleggen van een idee in het register van het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit is de officiële organisatie hiervoor die dit gesloten register beheert. Met een depot kun je aantonen dat een idee op een bepaald tijd tijdstip en datum bestond. Mocht een andere partij later beweren dat hij de bedenker is van de creatie, dan kan via het depot het tegendeel worden bewezen. Via een idepot kun je bijvoorbeeld een concept, ontwerp, prototype, film, songtekst, tv-format of scenario vastleggen.

Hoe kun je een idepot registreren?

Je kunt bij ons eenvoudig online jouw i-depot registreren. Dit doe je in drie eenvoudige stappen waarbij je jouw i-depot online kunt aanvragen. Hierbij upload je jouw idee door een uitgebreide omschrijving ervan in te vullen. Uiteraard kun je eventueel ook een afbeelding uploaden die jouw depot goed weergeeft en versterkt.

Hoe lang duurt een i-depot aanvragen?

Een i-depot aanvragen duurt maar een paar minuten. Het is een kwestie van het korte stappenplan volgen en het idee uploaden en versturen. Zodra dit ontvangen is ontvang je van ons de factuur en kunnen we overgaan tot het aanvragen van jouw depot waarna je het bewijs hiervan ontvangt.

Wat zijn de kosten van een i-depot registreren?

Een i-depot registreren kost 150 euro. Voor deze kosten is jouw depot vijf jaar geldig. Uiteraard ontvang je van ons een officieel document met registratienummer zodat je altijd online jouw idee kunt opzoeken.

Wat zijn de kosten van een idepot Benelux aanvragen?

Een i-depot aanvragen voor de Benelux is de standaard en de kosten hiervan bedragen dan ook de hierboven genoemde 150 euro. Ook hier geldt dat jouw depot een geldigheidsduur heeft van vijf jaar. Na deze vijf jaar kun je dit natuurlijk altijd opnieuw indienen en daarmee verlengen.

i-depot

Beste advies i-depot

Onze merken- en modellengemachtigden helpen je graag zo goed mogelijk. In tegenstelling tot het BOIP en EUIPO krijg je goed advies, zodat je weet dat de registratieprocedure van jouw i-depot vlekkeloos verloopt en je ook daadwerkelijk een registratie krijgt die geldig is.

 

i-depot aanvragen