fbpx

Merkinschrijving

Ontdek of jij risico op weigering loopt of niet…
Z

Bij officiële instantie vastgelegd

Z

100% registratiegarantie

Z

Uitkomst gratis merkonderzoek binnen 1 uur

Z

Merk geregistreerd binnen 1 dag

Je merk geregistreerd in 3 stappen

Gratis onderzoek

Gratis onderzoek

Vul in minder dan 1 minuut de vragen in en wij onderzoeken jouw merk, zodat je weet of het beschikbaar is en niet geweigerd wordt.

Geoptimaliseerde bescherming

Geoptimaliseerde bescherming

Onze merkengemachtigden zorgen ervoor dat de beschermignsomvang van je merk wordt geoptimaliseerd, zodat je perfect beschermd bent tegen inbreuk.

Inschrijving merk

Inschrijving merk

Je ontvangt van ons het officieel erkende inschrijvingsbewijs van de overheid waarmee je kunt aantonen dat jouw merk geregistreerd is en je kunt optreden tegen anderen.

NPO
Hornbach
DJI
Liander
Leonidas
Merkinschrijving

Wat is een merkinschrijving?

Merkinschrijvingen kunnen volgens artikel 2.1 BVIE worden gedaan voor alle tekens, in het bijzonder woorden, waaronder namen van personen, of tekeningen, letters, cijfers, kleuren, vormen van waren of verpakkingen van waren, of geluiden, mits deze:

  • de waren of diensten van een onderneming kunnen onderscheiden van die van andere ondernemingen, en

  • in het register kunnen worden weergegeven op een wijze die de bevoegde autoriteiten en het publiek in staat stelt het voorwerp van de aan de houder ervan verleende bescherming duidelijk en nauwkeurig vast te stellen.

De inschrijving van een merk wordt geweigerd als het onderscheidend vermogen mist, merken die uitsluitend bestaan uit tekens of benamingen die in de handel kunnen dienen tot aanduiding van soort, hoedanigheid, hoeveelheid, bestemming, waarde, plaats van herkomst of tijdstip van vervaardiging van de waren of van verrichting van de dienst of andere kenmerken van de waren of diensten.

Merkinschrijvingen kunnen ook worden geweigerd als het gaat om algemene en generieke termen of als deze in strijd zijn met de goede zeden.

Snel & goed werk

Snel & goed werk

Je wilt dat jouw naam zo snel mogelijk bescherming krijgt, zodat het niet door anderen gepikt kan worden. Wij weten dat en daarom kunnen we altijd binnen 24 uur bescherming regelen.

Resultaat creëren

Resultaat creëren

Samen met jou gaan we voor het beste resultaat. Via 3 eenvoudige stappen helpen wij jouw organisatie aan een sterk merk om tegen merkinbreuk op te kunnen treden.

of Hoe weet je of inschrijving van je merk geweigerd wordt?

Termen die voor het publiek beschikbaar moeten blijven komen niet voor merkinschrijving in aanmerking en worden geweigerd.

Zo kan je Apple wel registreren voor telefoons en computers, maar niet als groenteman en zijn ook merken als GREENFUEL niet onderscheidend genoeg.

Aan de andere kant is vooraf eigenlijk niet duidelijk of een merk geweigerd wordt. Er zijn richtlijnen voor, maar gek genoeg worden die door elke onderzoeker van de overheid anders geïnterpreteerd. 

Ook bestaat verschil in beoordeling voor weigeren in de Benelux, EU of in andere landen.

Om die reden kiezen de meeste mensen ervoor om een merkengemachtigde met registratiegarantie in te schakelen die weet welke merken kunnen worden geweigerd en welke niet. De garantie geeft je gratis een nieuwe merkaanvraag in de Benelux of EU of gratis verweer tegen weigering als jouw merk geweigerd op onderscheidend vermogen en we je daar niet op gewezen hebben.

Weigering van de inschrijving is namelijk goed te voorkomen.

Merk gegarandeerd geregistreerd

Wat onze klanten van ons vinden

Ontzettend prettige service! Er wordt snel en op een duidelijke manier gereageerd. Ontzettend fijn en uniek dat dit nog kan!

Milou

De mannen bieden snelle, vriendelijke en persoonlijke (online) hulp bij het zoeken naar beschikbare merknamen. gewoon TOP!
Lele

Top service, Goed en eerlijk advies, Heel vriendelijk. Ik ben heel tevreden ! Zeker een aanrader.

Arsen