fbpx
IENL - header blog

Blauw vinkje Instagram

Wat heb je aan een blauw vinkje op Instagram?

Een blauw vinkje op Instagram symboliseert dat het account officieel geverifieerd is door het platform, wat aantoont dat Instagram heeft bevestigd dat het de authentieke vertegenwoordiging is van de publieke figuur, beroemdheid, of het merk in kwestie. Dit blauwe vinkje brengt verschillende voordelen met zich mee, namelijk:

  1. Authenticiteit
  2. Geloofwaardigheid
  3. Zichtbaarheid
  4. Toegang tot functies
  5. Bescherming tegen identiteitsdiefstal

Het versterkt de authenticiteit van het account, waardoor het zich kan onderscheiden van eventuele namaak accounts, en vergroot de geloofwaardigheid ervan bij gebruikers, wat essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen. Bovendien kunnen geverifieerde accounts genieten van een verhoogde zichtbaarheid binnen het platform, aangezien ze vaak prominenter worden weergegeven in zoekresultaten en aanbevelingen, wat kan leiden tot meer volgers en interactie. Soms krijgen deze accounts ook eerder toegang tot nieuwe functies van Instagram. Verder biedt het blauwe vinkje bescherming tegen identiteitsdiefstal door het duidelijk te maken welk account het officiële account is. 

Hoe krijg je het blauwe vinkje op Instagram?

Het verkrijgen van het blauwe vinkje is eenvoudig te kopen door het nemen van een abonnement op Meta. De eigenaar van Facebook en Instagram.

Is een merkregistratie nodig om je Instagram account te verifiëren?

Het is niet nodig om een merkregistratie te hebben als je jouw account op Instagram wil verifieren en daarom een blauw vinkje op Instagram wil krijgen.

Maar het hebben van een geregistreerd merk is wel noodzakelijk als je wil optreden tegen misbruik van jouw merknaam of logo op het platform. Zonder merk zal Instagram profielen of berichten waarmee merkinbreuk wordt gepleegd niet offline halen.

Dat maakt dat het registreren van je merk eigenlijk essentieel is als je ook op social media actief bent.

blauwe vinkje instagram

Wat betekent een blauw vinkje op Insta?

Met een blauw vinkje kun je de echtheid van jouw account aantonen. Je kunt bezoekers laten zien dat het om het officiële account gaat van jouw bedrijf en het daarbij behorende merk. Maar bijvoorbeeld ook als je een bekend persoon bent.

Steeds meer bedrijven en bekende mensen registreren hun merknaam of logo. Dit als aanvulling op hun geverifieerde account, maar vooral ook omdat je alleen aan het blauwe vinkje niets hebt als anderen inbreuk plegen op jouw merk. Als je wil dat niemand voor verwarring kan zorgen met jouw merk dan moet je het registreren. Pas dan heb je merkenrecht en kun je hiertegen optreden en eisen van Instagram dat ze een dergelijk account bijvoorbeeld blokkeren.

Wat kost een blauw vinkje op Instagram?

De kosten van een blauw vinkje zijn afhankelijk van het abonnement dat je kiest. In 2024 waren de kosten maandelijks 16,99 euro.

blauw vinkje instagram