fbpx
verkopen via instagram

Verkopen via Instagram

Mag je zomaar verkopen via Instagram?

Je mag zomaar verkopen via Instagram. Instagram is een sociale media platform dat bedrijven en individuen de mogelijkheid biedt om hun producten en diensten te promoten en te verkopen.

Als je wilt verkopen via Instagram, kun je gebruikmaken van verschillende tools en functies, zoals bijvoorbeeld:

 • Profiel: je kunt een professioneel profiel aanmaken op Instagram met informatie over je bedrijf, je producten of diensten en je contactgegevens.
 • Hashtags: je kunt hashtags gebruiken om je berichten te categoriseren en te laten zien aan relevante gebruikers op Instagram.
 • Berichten: je kunt berichten plaatsen met afbeeldingen of video’s van je producten of diensten, met informatie over de kenmerken, de prijzen en de beschikbaarheid.
 • Stories: je kunt stories plaatsen met tijdelijke berichten of posts die na 24 uur verdwijnen, om bijvoorbeeld aanbiedingen of acties te delen.
 • Shoppable posts: je kunt shoppable posts plaatsen met afbeeldingen of video’s van je producten of diensten, die koppelbaar zijn aan een online winkel of webshop. Zo kunnen gebruikers direct naar de winkel of webshop gaan om het product te kopen.
 • Instagram Shopping: je kunt Instagram Shopping gebruiken om een online winkel te maken op Instagram, waar gebruikers producten of diensten kunnen ontdekken en kopen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het naleven van de wetgeving en de regels rondom het verkopen via Instagram, zoals bijvoorbeeld de regels rondom reclame, consumentenbescherming en privacy. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen over hoe je op een verantwoorde manier kunt verkopen via Instagram.

Hoe werkt verkopen via instagram?

Verkopen via Instagram werkt door gebruik te maken van verschillende tools en functies die Instagram biedt voor bedrijven en individuen die hun producten en diensten willen promoten en verkopen.

Om te verkopen via Instagram, moet je eerst een professioneel profiel aanmaken op Instagram met informatie over je bedrijf, je producten of diensten en je contactgegevens. Vervolgens kun je gebruikmaken van de volgende stappen:

 1. Plaats berichten op Instagram met afbeeldingen of video’s van je producten of diensten, met informatie over de kenmerken, de prijzen en de beschikbaarheid. Gebruik hashtags om je berichten te categoriseren en te laten zien aan relevante gebruikers op Instagram.
 2. Maak gebruik van shoppable posts of Instagram Shopping om je producten of diensten te koppelen aan een online winkel of webshop, zodat gebruikers direct naar de winkel of webshop kunnen gaan om het product te kopen.
 3. Plaats stories op Instagram met tijdelijke berichten of posts die na 24 uur verdwijnen, om bijvoorbeeld aanbiedingen of acties te delen of om gebruikers te verwijzen naar je online winkel of webshop.
 4. Beantwoord vragen of opmerkingen van gebruikers op Instagram, en stuur ze door naar je online winkel of webshop als ze interesse hebben in een product of dienst.

Kan je verkopen via instagram zonder webshop?

Je kunt verkopen via Instagram zonder webshop. Instagram is een sociale media platform dat bedrijven en individuen de mogelijkheid biedt om hun producten en diensten te promoten en te verkopen, zonder dat ze een eigen webshop hoeven te hebben.

Er zijn verschillende manieren om te verkopen via Instagram zonder webshop, zoals bijvoorbeeld:

 • Berichten: je kunt berichten plaatsen met afbeeldingen of video’s van je producten of diensten, met informatie over de kenmerken, de prijzen en de beschikbaarheid. Je kunt gebruikers verwijzen naar een andere website of webshop waar ze het product of de dienst kunnen kopen.
 • Stories: je kunt stories plaatsen met tijdelijke berichten of posts die na 24 uur verdwijnen, om bijvoorbeeld aanbiedingen of acties te delen. Je kunt gebruikers verwijzen naar een andere website of webshop waar ze het product of de dienst kunnen kopen.
 • Shoppable posts: je kunt shoppable posts plaatsen met afbeeldingen of video’s van je producten of diensten, die koppelbaar zijn aan een online winkel of webshop. Zo kunnen gebruikers direct naar de winkel of webshop gaan om het product te kopen, zonder dat je een eigen webshop hoeft te hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het naleven van de wetgeving en de regels rondom het verkopen via Instagram, zoals bijvoorbeeld de regels rondom reclame, consumentenbescherming en privacy. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen over hoe je op een verantwoorde manier kunt verkopen via Instagram zonder webshop.

Mag je verkopen via instagram zonder kvk?

Je mag verkopen via Instagram zonder KVK. Instagram is een sociale media platform dat bedrijven en individuen de mogelijkheid biedt om hun producten en diensten te promoten en te verkopen, zonder dat ze hoeven te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK).

Er zijn wel enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je verkoopt via Instagram zonder KVK:

 • Reclame: als je producten of diensten promoot via Instagram, moet je ervoor zorgen dat de reclame eerlijk, waarheidsgetrouw en transparant is. Dit betekent bijvoorbeeld dat je duidelijke informatie moet geven over de prijzen, de kenmerken en de beschikbaarheid van het product of de dienst.
 • Consumentenbescherming: als je verkoopt aan consumenten via Instagram, moet je ervoor zorgen dat je de regels rondom consumentenbescherming naleeft. Dit betekent bijvoorbeeld dat je moet voldoen aan de wettelijke garantie en het herroepingsrecht, dat je de leverings- en betalingsvoorwaarden duidelijk moet communiceren en dat je de klachten op een professionele manier moet afhandelen.
 • Belastingen en heffingen: als je verkoopt via Instagram, moet je ervoor zorgen dat je aan de belasting- en heffingenwetgeving voldoet. Dit betekent bijvoorbeeld dat je moet betalen aan de belastingdienst en aan andere overheidsinstanties, zoals bijvoorbeeld de btw of de omzetbelasting.

Het is belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het naleven van de wetgeving en de regels rondom het verkopen via Instagram, ook al ben je niet ingeschreven bij de KVK. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen over hoe je op een verantwoorde manier kunt verkopen via Instagram zonder KVK.

Wat kost verkopen via Insta?

Het kost niets om te verkopen via Instagram. Instagram is een gratis sociale media platform dat bedrijven en individuen de mogelijkheid biedt om hun producten en diensten te promoten en te verkopen, zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen.

Hoe maak je een winkel op Instagram?

Je kunt een winkel maken op Instagram door gebruik te maken van de tool Instagram Shopping. Dit is een functie die Instagram biedt voor bedrijven die hun producten of diensten willen verkopen via Instagram.

Om een winkel te maken op Instagram, moet je eerst een professioneel profiel aanmaken op Instagram met informatie over je bedrijf, je producten of diensten en je contactgegevens. Vervolgens kun je de volgende stappen volgen:

 1. Maak een Facebook-pagina voor je bedrijf en verbind deze met je Instagram-profiel. Dit is nodig omdat Instagram Shopping is geïntegreerd met Facebook.
 2. Maak een productcatalogus aan op Facebook, met informatie over je producten of diensten, afbeeldingen en prijzen. Dit is nodig om je producten te koppelen aan je winkel op Instagram.
 3. Ga naar het instellingenmenu op je Instagram-profiel en selecteer “Shopping”. Volg de instructies op het scherm om de Instagram Shopping-functie te activeren.
 4. Ga naar het instellingenmenu op je Facebook-pagina en selecteer “Winkel”. Volg de instructies op het scherm om je productcatalogus te koppelen aan je winkel op Instagram.
 5. Maak shoppable posts aan op Instagram met afbeeldingen of video’s van je producten, en koppel deze aan je winkel. Zo kunnen gebruikers direct naar je winkel gaan om het product te kopen.

Hoe kun je meer verkopen op Insta?

Je kunt meer verkopen via Instagram door gebruik te maken van verschillende strategieën en tactieken om je producten of diensten te promoten en te verkopen. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken:

 • Maak gebruik van hashtags om je berichten te categoriseren en te laten zien aan relevante gebruikers op Instagram. Zoek naar populaire hashtags die bij je producten of diensten passen, en gebruik deze hashtags in je berichten.
 • Maak gebruik van geotags om je berichten te laten zien aan gebruikers in een bepaalde locatie. Zo kun je bijvoorbeeld geotags gebruiken om je berichten te laten zien aan gebruikers in de buurt van je winkel of showroom.
 • Maak gebruik van Instagram Ads om je berichten te laten zien aan een groter publiek. Zo kun je bijvoorbeeld Instagram Ads gebruiken om je berichten te laten zien aan gebruikers die geïnteresseerd zijn in je producten of diensten, of om je berichten te laten zien aan gebruikers die al eerder in contact zijn geweest met je bedrijf.
 • Maak gebruik van Instagram Stories om aanbiedingen of acties te delen, of om gebruikers te verwijzen naar je online winkel of webshop. Zo kun je bijvoorbeeld Instagram Stories gebruiken om je producten of diensten te laten zien in actie, of om gebruikers te verwijzen naar je winkel of webshop met een swipe-up link.
 • Maak gebruik van Instagram influencers om je producten of diensten te laten zien aan een groter publiek. Zo kun je bijvoorbeeld samenwerken met Instagram influencers die bij je doelgroep passen, en hen vragen om je producten of diensten te laten zien in hun berichten.

Hoeveel mag je belastingvrij verkopen?

Er is geen specifiek bedrag dat je belastingvrij kunt verkopen. In Nederland is er een drempelbedrag voor de omzetbelasting (btw), dat bepaalt of je btw moet afdragen of niet. Dit drempelbedrag is afhankelijk van je branche en het soort producten of diensten dat je verkoopt.

Als je kleine ondernemer bent, kun je ervoor kiezen om btw-vrij te verkopen als je omzet onder het drempelbedrag voor de btw blijft. Dit betekent dat je geen btw hoeft af te dragen aan de belastingdienst en dat je klanten geen btw hoeven te betalen over je producten of diensten.

Als je een groot ondernemer bent, moet je btw afdragen aan de belastingdienst als je omzet boven het drempelbedrag voor de btw komt, ongeacht of je klanten btw betalen of niet. Dit betekent dat je btw moet afdragen over je producten of diensten, ongeacht of je klanten btw betalen of niet.

Het is belangrijk om te onthouden dat je verantwoordelijk bent voor het naleven van de wetgeving en de regels rondom de btw, ook al is het bedrag dat je verkoopt belastingvrij. Het is daarom aan te raden om professioneel advies in te winnen over hoe je op een verantwoorde manier kunt verkopen zonder btw.

Hoeveel volgers heb je nodig voor Instagram shopping?

Je hoeft geen specifiek aantal volgers te hebben om Instagram Shopping te gebruiken. Instagram Shopping is een functie die Instagram biedt voor bedrijven die hun producten of diensten willen verkopen via Instagram, ongeacht hoeveel volgers ze hebben.

Wat zijn de best verkopende producten op Instagram?

Er zijn geen specifieke producten die altijd de best verkopende producten zijn op Instagram. Het hangt af van verschillende factoren, zoals je doelgroep, je merkpositionering, je marketing strategieën en tactieken en de huidige marktontwikkelingen.

Sommige producten die vaak goed verkopen op Instagram zijn bijvoorbeeld:

 • Mode- en kleding accessoires, zoals tassen, schoenen, sieraden en horloges.
 • Schoonheids- en verzorgingsproducten, zoals make-up, huidverzorging en parfum.
 • Elektronica en gadgets, zoals smartphones, tablets, laptops en smart wearables.
 • Huishoudelijke producten, zoals keukenapparatuur, koffiezetapparaten en stofzuigers.
 • Sport- en fitness producten, zoals fitnessapparatuur, supplementen en kleding.

Het is belangrijk om te onthouden dat het best verkopende product op Instagram voor jouw bedrijf kan verschillen van het best verkopende product voor een ander bedrijf. Het is daarom aan te raden om te experimenteren met verschillende producten en om te kijken wat het beste werkt voor jouw doelgroep en je merk.