fbpx
Verified Mark Certificate

Verified Mark Certificate

Wat is verified mark certificate?

 Een Verified Mark Certificate is een digitaal certificaat dat je krijgt op het moment dat een logo of combinatie van naam en logo geregistreerd is als merk en door een certificeringsinstantie als Digicert of Entrust geverifieerd is.

 Een VMC toont aan dat jouw organisatie juridisch eigenaar is van het merk en daarmee kan misbruik van je merk worden voorkomen. Bijvoorbeeld als andere partijen die geen merkenrecht bezitten jouw naam of logo proberen te gebruiken voor het verzenden van spam e-mails. Zodra het merk vastgelegd is, is het moeilijker om merkinbreuk te plegen of het te vervalsen. 

Is VMC verplicht?

VMC is niet verplicht, maar bij veel e-mail providers als Yahoo en Google met Gmail is het noodzakelijk om je logo te kunnen laten weergeven in iemands inbox als deze een e-mail van jouw organisatie ontvangt.

Hoe kun je een Verified Mark Certificate voor BIMI krijgen?

Om een Verified Mark Certificate voor BIMI te kunnen krijgen, moet je merk geregistreerd zijn. Bijvoorbeeld in de Europese Unie. Een merk kan in dit geval een beeldmerk, woordmerk of gecombineerd woord- beeldmerk zijn. Over het algemeen wordt dat een logo genoemd.

Stap 1 is dus om het merk te registreren. Hiervoor is het belangrijk dat je een merkonderzoek doet om te checken of jouw merk te beschermen is en beschikbaar lijkt te zijn. Vervolgens moet het merk aangevraagd worden in de EU.

Stap 2 is het aanvragen van de VMC bij een certificeringsinstantie als Digicert of Entrust. Dit kan nadat geverifieerd is dat jouw logo is geregistreerd. Op het moment dat jouw VMC is goedgekeurd, ontvang je een Privacy Enhanced Mail (PEM). Dit bestand kun je uploaden naar jouw webserver voor e-mail. Als je dit wil instellen, is het verstandig om dit door een developer te laten doen die hier verstand van heeft.

Hoe lang duurt het voordat het certificaat wordt toegekend?

Dit is afhankelijk van waar je het merk aanvraagt om geregistreerd te worden. Voor de Europese Unie geldt dat het ongeveer 4 tot 8 maanden duurt voordat het merk geregistreerd is. In de VS kan dat tot wel 12 maanden zijn.

Wat zijn de minimale vereisten voor uitgifte VMC?

Om een Verified Mark Certificate voor BIMI te kunnen verkrijgen, is vereist dat het merk wordt geregistreerd bij een bureau voor intellectueel eigendom dat is erkend door de uitgevers van VMC. Over het algemeen worden hiervoor logo’s geregistreerd. Dus de naam in combinatie met het beeld of puur het beeldmerk.

VMC is dus een toevoeging op Brand Indicators for Message Identification (BIMI). Hiermee kun je het logo van jouw organisatie weergeven naast e-mail berichten die voldoen aan het DMARC verificatieprotocol waardoor je als beheerder jouw e-mail domeinen beter kunt beschermen tegen misbruik als spoofing.

Waarom is een Verified Mark Certificate nodig?

Een Verified Mark Certificate is nodig om aan te kunnen tonen dat jouw organisatie de juridisch eigenaar van het specifieke logo is. Zodra je het VMC gebruikt helpt dit om te voorkomen dat spammers en andere malafide gebruikers van jouw merk het kunnen gebruiken.

Als zij immers mailen naar partijen, zal het logo niet getoond worden en als jouw organisatie zelf mails stuurt, is dat wel het geval. Dit geeft een enorm voordeel op gebied van betrouwbaarheid en voorkomt ook dat belangrijke mails als spam worden gezien door de ontvanger en ongelezen worden verwijderd.

VMC

 

Welke voordelen biedt een Verified Mark Certificate?

Verified Mark Certificate kent de volgende 8 voordelen, te weten:

  1. Logo naast afzenderveld
  2. Voor openen jouw identiteit tonen
  3. Minder makkelijk te vervalsen
  4. Aantonen dat mails van een beveiligd domein komen
  5. Verbeterde zichtbaarheid
  6. Betere beveiliging
  7. Betere open rates
  8. Betere User Experience

VMCs maken het mogelijk om jouw logo naast het “afzender” veld in e-mails te tonen. Hierdoor kun je nog voordat iemand een e-mail opent aantonen dat jouw organisatie is geverifieerd door de officiële instanties. De ontvanger krijgt dus niet alleen de initialen van jouw organisatie te zien, maar daadwerkelijk jouw logo.

Een merk dat geregistreerd is, kun je minder makkelijk te vervalsen. Zeker omdat in mails dus duidelijk zichtbaar wordt of het om een e-mail gaat van de daadwerkelijke organisatie of dat het mogelijk een oplichter betreft.

Je kunt hiermee duidelijk laten zien dat de berichten afkomstig zijn van jouw beveiligde domein.

Daarnaast verbetert het jouw zichtbaarheid in lijsten met talloze e-mails die iedereen elke dag ontvangt. Geeft het betere beveiliging, betere open rates, betere User Experience,

Wat zijn de kosten van een Verified Mark Certificate?

Naast de kosten van de merkregistratie heb je de kosten voor het Verified Mark Certificate. Deze bedragen ongeveer 1500 euro per jaar.

Wie geeft het Verified Mark Certificate (VMC) uit?

Zodra jouw logo is ingeschreven in het officiële merkenregister van de Europese Unie, moet je het laten checken door Digicert of Entrust en daar jouw VMC aanvragen. Zodra dit is toegekend, kun je het instellen en wordt jouw logo getoond als iemand e-mails van je ontvangt

Verified Mark Certificate