inbreuk auteursrechtInbreuk auteursrecht

Inbreuk op auteursrecht is aan de orde van de dag. En dan zijn er logischerwijs twee opties. Je wordt beschuldigd van inbreuk op auteursrecht of je wilt iemand aanspreken omdat diegene inbreuk pleegt.

Naar een advocaat stappen om de zaak voor te leggen aan de rechter is veel te duur. Daarom starten deze procedures altijd met een juridische brief. Als reactie op de brief die je hebt ontvangen als je wordt beschuldigd en als eis om vergoeding als iemand inbreuk op jouw auteursrecht heeft gepleegd.

Brief versturen inbreuk auteursrecht

Je hebt mooie foto’s gemaakt voor je website of portfolio. Wellicht heb je muziek gecomponeerd, een film gemaakt of een boek geschreven. Wat het ook is, je komt hier omdat er inbreuk is gemaakt op jouw auteursrecht en je iemand daarop wilt aanspreken. Het liefst ontvang je ook een vergoeding voor het gebruik. Meer dan logisch.

Daarom kunnen onze juristen of advocaten een brief voor je versturen naar degene die inbreuk op auteursrecht heeft gepleegd. In deze brief leggen we kort uit waarop inbreuk is gepleegd en welke vergoeding wordt gevraagd. Deze brief is de basis en zorgt er bijna altijd voor dat de tegenpartij een vergoeding betaalt voordat je naar de rechter moet.

Dit bespaart je veel geld. Wel kan het voorkomen dat de tegenpartij reageert en nog een brief nodig is. Deze kun je dan tegen gereduceerd tarief bij ons bestellen.

Brief ontvangen?

Als je een brief hebt ontvangen waarin staat dat je inbreuk op auteursrecht hebt gepleegd, dan is dat vervelend. Maar er is geen man over boord.

Vaak worden hoge bedragen geëist en wordt een korte termijn gesteld waarbinnen je moet betalen  voordat een rechtszaak dreigt.

Als je een brief hebt ontvangen vanwege inbreuk op auteursrecht sturen wij er een voor je terug om aan te sturen op een schikking.

Een schikking is vaak een veel lager bedrag dan jouw tegenpartij nu van je wil hebben.