fbpx

Inbreuk auteursrecht

Ontvang een gratis analyse wat je mogelijkheden zijn….

Z

Treed op tegen inbreuk

Z

Krijg schade vergoed

Z

Geen advocaat nodig

Zij gingen je voor...

Rijksoverheid
npo
hornbach
Logo 123
bam
liander
auteursrechtinbreuk

Inbreuk op auteursrecht is aan de orde van de dag. En dan zijn er logischerwijs twee opties. Je wilt iemand aanspreken omdat diegene inbreuk pleegt of je hebt iemands auteursrecht geschonden.

Naar een advocaat stappen om de zaak voor te leggen aan de rechter is duur. Daarom starten deze procedures eigenlijk altijd met een juridische brief. Als reactie op de brief die je hebt ontvangen als je wordt beschuldigd en als eis om schadevergoeding te eisen als iemand inbreuk op jouw auteursrechten heeft gepleegd.

Wat je moet weten

Wat kun je doen bij inbreuk op auteursrecht?

Als je mooie foto’s hebt gemaakt voor je website, portfolio of een klant, dan wil je niet dat anderen die gebruiken zonder toestemming of vergoeding. Datzelfde geldt natuurlijk als je muziek hebt gecomponeerd, een film hebt gemaakt of een boek hebt geschreven. Wat het ook is, je komt hier omdat er inbreuk is gemaakt op jouw auteursrecht en je iemand daarop wilt aanspreken. Het liefst ontvang je ook een vergoeding voor het gebruik. Meer dan logisch.

Daarom kunnen onze juristen of advocaten een brief voor je versturen naar degene die inbreuk op auteursrecht heeft gepleegd. In deze brief leggen we kort uit waarop inbreuk is gepleegd en welke vergoeding wordt gevraagd. Deze brief is de basis en zorgt er bijna altijd voor dat de tegenpartij een vergoeding betaalt voordat je naar de rechter moet.

Wat kun je doen als je auteursrecht hebt geschonden?

Als je een brief hebt ontvangen waarin staat dat je auteursrechten hebt geschonden, dan is dat vervelend. Maar er is geen man over boord. Vaak worden hoge bedragen geëist en wordt een korte termijn gesteld waarbinnen je moet betalen voordat een rechtszaak dreigt. Als je een brief hebt ontvangen vanwege inbreuk op auteursrecht sturen wij er een voor je terug om aan te sturen op een schikking.

Een schikking is vaak een veel lager bedrag dan jouw tegenpartij nu van je wil hebben en dat scheelt bij foto’s bijvoorbeeld al snel honderden euro’s.

inbreuk auteursrecht

Ons advies

Onze specialisten adviseren je wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je zelf bepalen of je ons wilt inschakelen of zelf een poging wilt wagen om een sommatiebrief te sturen…

Geregistreerd merk